Neuznávajú právny štát. Antirúškari robili problémy na pošte, pomohli až policajti

TA3
23.11.2021 12:05

Polícia informovala o ďalšom incidente, ktorí vyvolali antirúškari a odporcovia protipandemických opatrení. K potýčke došlo na pošte v Gabčíkove.

Mladí majú o profesiu policajta záujem. Rezort vnútra ich eviduje stovky
Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Na miestnu poštu prišli dvaja muži a jedna žena, ktorí si odmietali prekryť horné dýchacie cesty, a to ani keď ich pracovníčka pošty požiadala, aby dodržiavali pandemické opatrenia. "Na výzvu nereagovali a priestory pošty nechceli opustiť. Vyhlasovali, že hoci sú občanmi Slovenskej republiky, považujú sa za živé bytosti, neuznávajú právny štát a nebudú dodržiavať akékoľvek opatrenia, ani tie pandemické," uvádzajú policajti na svojom Facebooku.

Privolaní policajti skupinku vyzvali, aby objekt opustila a keďže "nebolo možné osoby na mieste stotožniť, požiadali ich, aby ich nasledovali na policajnú stanicu". Policajti v statuse konštatujú, že ľuďom pomútili hlavy konšpiračné teórie.

Polícia zároveň informuje, že od pondelka zvýšila kontroly pandemických opatrení. "V prípade, že osoba nespolupracuje s policajnou hliadkou, tá má v rámci zákona o Policajnom zbore viacero oprávnení, ako riešiť situáciu na mieste," upozorňujú policajti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok