Internet valcuje mačiatko so štyrmi ušami, hviezda Instagramu trpí vzácnou poruchou

TA3 ČTK
23.11.2021 17:30

Hviezdou sociálnej siete Instagram sa stalo štvormesačné čierne mača so štyrmi ušami pomenované po kráľovi Midasovi. Zviera trpí vzácnou genetickou vadou, na sieti má 102-tisíc sledujúcich.

Internet valcuje mačiatko so štyrmi ušami, hviezda Instagramu trpí vzácnou poruchou
Instagram/midas_x24

Na svojom webe o tom píše týždenník Der Spiegel. Majiteľka Canis Dosemeciová mačiatko našla jedného dňa na dvore v Ankare spolu s jeho štyrmi súrodencami. V Turecku sa vonku potuluje mnoho mačiek, a preto by takýto nález nebol ničím neobvyklým. Jej pozornosť si ale hneď získalo zviera s vadou čeľuste a s dvoma pármi uší, ktoré bolo iné než ostatné. Domov si mača vzala aj zo strachu, že by pre svoju neobvyklú podobu nemuselo na ulici prežiť.

Dosemeciová pomenovala mača po frýgickom kráľovi Midasovi, ktorý vládol v 8. storočí pred Kristom v Malej Ázii. Kráľ sa podľa gréckej povesti nedokázal uspokojiť so svojím bohatstvom a chcel, aby ho bohovia naučili premeniť na zlato všetko, čoho sa dotkne. Keď sa potom raz nešťastnou náhodou dotkol svojej dcéry, stala sa z nej zlatá socha. Bohovia potom Midasa potrestali tým, že mu nechali narásť oslie uši.

Majiteľka odniesla mačiatko k zverolekárke, ktorá zistila, že mutácia neovplyvnila zdravie ani sluch zvieraťa. Všetky štyri ušné klapky sú spojené so zvukovodom, povedala veterinárka agentúre Reuters.

Mačiatko sa rýchlo spriatelilo s dvoma zlatými retrívermi Zeynom a Suzi, ktorí už v byte majiteľky bývali. Majiteľka začala pred piatimi týždňami nahrávať mačkine fotky na Instagram, kde si milé zviera rýchlo získalo už vyše 100-tisíc sledujúcich.

"Niekomu pripadá i desivá, ale ľuďom sa väčšinou páči," hovorí Dosemeciová. Mladá žena nechce sledujúcich len potešiť, ale rada by ich tiež povzbudila, aby si domácich miláčikov adoptovali, ako aby ich kupovali v obchodoch.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok