V Izraeli začali očkovať deti vo veku od 5 do 11 rokov

TA3 TASR
22.11.2021 20:19

V Izraeli začali v pondelok očkovať deti vo veku od 5 do 11 rokov vakcínou proti Covid-19 od konzorcia Pfizer/BioNtech. Informovala o tom portál The Times of Israel. Vakcinácia tejto vekovej skupiny sa pritom mala oficiálne začať v utorok.

Pfizer
TASR/AP

Prvé deti vo veku od päť rokov zaočkovali vakcínou Comirnaty v očkovacom centre na námestí v Tel Avive. Reuters pripomína, že populácia židovského štátu je relatívne mladá. Vo vekovej skupine 5 až 11 rokov je zhruba 1,2 milióna detí. Podľa údajov ministerstva zdravotníctva do novembra táto veková skupina tvorila viac ako tretinu nových prípadov Covid-19.

Izraelská vláda schválila imunizáciu mladších detí ešte minulú nedeľu, 14. novembra. Podobne ako v iných krajinách aj v Izraeli sa už očkujú maloletí vo veku 12 až 17 rokov, no tamojšie zdravotnícke úrady sa rozhodli znížiť vekovú hranicu.

Podľa najnovšieho prieskumu až 41 percent rodičov detí vo veku 5 až 11 rokov chce dať svoje deti zaočkovať. Zhruba 38 percent izraelských rodičov vakcináciu svojich potomkov odmieta. Ďalších 21 percent sa ešte nerozhodlo, či dá svoje ratolesti zaočkovať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok