Opitý Sagan spôsobil rozruch v Monaku. Napadol policajta, bál sa očkovania proti covidu

TA3 TASR
22.11.2021 13:16

O Petrovi Saganovi sa väčšinou hovorí v pozitívnom duchu. Slovenský cyklista si však na jar tohto roka poriadne zavaril, keď v Monaku zaútočil na policajta.

Ako informuje denník Sme s odvolaním sa na francúzske noviny Nice Matin celý incident sa odohral ešte 25. apríla tohto roku. Bratov Saganovcov po polnoci vtedy zastavila policajná hliadka. V tom čase totiž platil v krajine zákaz vychádzania. 

Auto, ktoré šoféroval Juraj Sagan, tak chcela hliadka podrobiť kontrole. Oboch vyzvala, aby z auta vystúpili. Práve vtedy Peter Sagan odmietol vystúpiť, pričom napadol aj policajta. Francúzsky denník píše, že sa "bránil ako bláznivý". Navyše mal byť podľa policajnej správy pod vplyvom alkoholu. 

Známy cyklista svoje správanie neskôr vysvetlil tým, že sa bál, že ho chcú zaočkovať proti covidu proti jeho vôli. Sagan prekonal ochorenie vo februári tohto roka. 

Policajti ho zadržali a musel zaplatiť pokutu vo výške 5100 eur - 100 eur za porušenie zákazu vychádzania a 5-tisíc za napadnutie policajta. Z celého incidentu si vraj nič nepamätal, za svoje konanie sa však ospravedlnil.

"Rád by som využil túto príležitosť a vyjadril sa k správam, ktoré sa dnes objavili v médiách. Chcem sa úprimne ospravedlniť. Bola to škaredá skúsenosť, ktorá ma prinútila dôkladne premýšľať a dala mi cennú lekciu. Naozaj ma mrzí tento incident, ktorý sa už nebude opakovať," napísal Sagan na Facebooku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok