Polícia zasahovala pri zrážke auta s vlakom, vodička tragickú nehodu neprežila

TA3 TASR
21.11.2021 14:14

Polícia z Levíc zasahovala pri tragickej dopravnej nehode, ktorá sa stala na nezabezpečenom železničnom priecestí medzi Tlmačmi a obcou Veľké Kozmálovce. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre na sociálnej sieti.

vlaky_1.jpg
TA3

"Vodička sa pravdepodobne plne nevenovala vedeniu vozidla, nesledovala situáciu v cestnej premávke a nerešpektovala dopravné značenie Stoj, daj prednosť v jazde. Vošla na nezabezpečené železničné priecestie v čase, keď tadiaľ prechádzal nákladný vlak," uviedla polícia. Rušňovodič aj napriek zvukovej signalizácii a použitej rýchlobrzde nedokázal zrážke s autom zabrániť.

"Po náraze vlaku do stredu bočnej ľavej časti vozidla na koľajisku bolo auto tlačené vlakom po trati, odkiaľ bolo odhodené doprava. Pri náraze 48-ročná vodička utrpela rozsiahle zranenia, ktorým na mieste podľahla," informovala polícia.

Policajti 47-ročného rušňovodiča podrobili dychovej skúške s negatívnym výsledkom. "U vodičky bude prípadné požitie alkoholických nápojov zisťované pri pitve. Škoda, ktorá vznikla pri dopravnej nehode, je odhadovaná na 13 000 eur. Príčina dopravnej nehody, jej okolnosti ako aj miera zavinenia sú predmetom ďalšieho vyšetrovania," doplnila polícia.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok