Nepokoje v Jeruzaleme si vyžiadali jednu obeť, niekoľko ľudí utrpelo zranenia

TA3 TASR
21.11.2021 11:27

Izraelská polícia v nedeľu smrteľne postrelila Palestínčana, ktorý neďaleko vstupu na Chrámovú horu v jeruzalemskom Starom meste spustil paľbu, pričom zabil jedného Izraelčana a ďalších štyroch zranil.

Nepokoje v Jeruzaleme si vyžiadali jednu obeť, niekoľko ľudí utrpelo zranenia
TASR/AP (ilu)

Záchranári uviedli, že jedna osoba pri streľbe utrpela veľmi vážne zranenia, ďalší dvaja ľudia boli ťažko zranení a dve osoby boli ľahko zranené. Jeruzalemská nemocnica neskôr informovala, že jeden zo zranených zomrel. Palestínsky útočník bol podľa nich na mieste mŕtvy. Polícia zverejnila zábery strelnej zbrane a noža z miesta činu. Podľa agentúry AFP polícia vo vyhlásení uviedla, že "terorista strieľal zo zbrane typu Carlo (samopalu)". Zároveň potvrdila, že útočník bol zastrelený.

Chrámová hora je často epicentrom sporov

Palestínska radikálna organizácia Hamas vydala vyhlásenie, v ktorom incident označila za "hrdinský čin". Chrámová hora, kde sa nachádzajú Múr nárekov i moslimský Skalný dóm a mešita al-Aksá, je považovaná za najposvätnejšie miesto judaizmu a tretie najuctievanejšie miesto moslimov. Preto sa opakovane stáva epicentrom sporov a násilností medzi Izraelom a Palestínčanmi.

V stredu izraelská polícia v Starom meste zastrelila palestínskeho tínedžera po tom, ako podobal dvoch príslušníkov polície. Nepokoje v oblasti jeruzalemskej Chrámovej hory vyvolali aj májový vojenský konflikt medzi izraelskou armádou a radikálnym palestínskym hnutím Hamas, ktorý trval 11 dní.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok