Ľudí nesmieme deliť, ale musíme podchytiť mobilitu, myslí si Krajniak. Pellegrini hovoril o chaose

TA3
21.11.2021 12:16

Slovensko je aktuálne krajinou s najhoršou pandemickou situáciou na svete. Vláda zaviedla dočasný lockdown pre nezaočkovaných. Opozícia hovorí o chaotických opatreniach, ktoré vírus nezastavia a považuje ich za protiústavné.

Nevylučujú spoluprácu

Poslanec Peter Pellegrini nie je za povinné očkovanie. Hovoril v takom prípade o ohrozovaní demokracie. Nevylučoval žiadnu povolebnú spoluprácu, okrem účasti vo vláde so stranou ĽSNS.

Minister práce Milan Krajniak taktiež nevylučoval žiadnu povolebnú spoluprácu, povedal, že sa hnutie Sme rodina vyjadrí pár mesiacov pred najbližšími voľbami. Krajniak povedal, že by prijal prísne opatrenia na spomalenie šírenia koronavírusu, ale len na krátky čas.

Krajniak by chcel nasledovať Rakúsko

Predseda strany Hlas-SD vyhlásil, že za súčasný stav v zdravotníctve môže vláda. "Niečo nefunguje, zverejňujte vekovú štruktúru a podiel zaočkovaných a nezaočkovaných v nemocniciach a hlavne pri obetiach," vyzval Pellegrini vládu.

Krajniak hovoril o dvoch alternatívach. Podľa návrhov konzília odborníkov išlo o sprísnenie opatrení na tri týždne alebo postupné sprísňovanie. "My musíme podchytiť mobilitu a nie deliť ľudí na zaočkovaných a nezaočkovaných." Krajniak by chcel následovať Rakúsko v tvrdom lockdowne, ale nebola na to politická vôľa. Minister práce by chcel tvrdý lockdown aspoň na tri týždne. 

Pellegrini hovoril o chaotických opatreniach

Pellegrini si myslí, že súčasné opatrenia nemajú logiku. "Aj tak sa všetci nakoniec stretnú v MHD, kde sú natlačení. Akú to má logiku?," pýtal sa Pellegrini. Podľa poslanca bude lockdown likvidačný, myslí si, že vláda by mala viac pomáhať podnikateľom. 

Konzílium odporúča vláde zvážiť povinné očkovanie. Pellegrini si nevie predstaviť zavedenie povinného očkovania. Krajniak povedal, že treba rešpektovať konzílium, "ja neviem tie opatrenia nastaviť lepšie," dodal Krajniak.

Pellegrini si myslí, že vakcína proti koronavírusu nie je konečným riešením, povedal, že treba ľudí aj liečiť.

Šéf rezortu práce povedal, že za účasti Pellegriniho vo vláde zaviedli povinné očkovanie proti chrípke v domovoch sociálnych služieb. Podľa neho nie je v štáte konsenzus na povinnom očkovaní proti koronavírusu a treba ľudí presviedčať diskusiou a osobným kontaktom.

Celú reláciu V politike si môžete pozrieť aj tu:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok