Tréner Bayernu sa hnevá, jeho zverenci podľahli Augsburgu

TA3 TASR
20.11.2021 10:51

Trénera Juliana Nagelsmanna nahnevala druhá prehra futbalistov Bayernu Mníchov v tejto sezóne najvyššej nemeckej futbalovej súťaže. V Augsburgu prehral obhajca titulu v piatkovom stretnutí 12. kola 1:2, Nagelsmann sa zlostil najmä na to, že jeho zverenci nedostatočne využívali krídelné priestory.

Tréner Bayernu sa hnevá, jeho zverenci podľahli Augsburgu
TASR/AP

Nagelsmann kritizoval hru

Domáci mali lepší vstup do zápasu a v 38. minúte viedli už 2:0, keď sa presadili Mads Pedersen a Andre Hahn. Hosťom sa podarilo do prestávky znížiť zásluhou Roberta Lewandowského, no napriek veľkému tlaku v druhom polčase nedokázali vyrovnať. 

"V mojich očiach nie je víťazstvo domácich nezaslúžené. My sme najmä v prvom polčase extrémne slabo využívali priestor, ktorý sme mali reálne k dispozícii. Prekážalo mi veľa spätných prihrávok, ako aj akcie v strede poľa. Po krídlach sme mohli ťahať akcie veľmi často, ale nerobili sme to," citoval trénera hostí magazín Kicker.

Nagelsmann tiež kritizoval defenzívu, nepáčil sa mu spôsob bránenia pred inkasovanými gólmi. Pripomenuli mu tri góly, ktoré jeho tím dostal v Mönchengladbachu, jeden proti Freiburgu a jeden proti Benfice Lisabon v Lige majstrov: "Diskutovali sme o tom pred dvoma dňami, ale teraz sme opäť urobili tie isté chyby."

Dôležitý je čas bez inkasovaného gólu

Bayern je na čele tabuľky, pred druhým Dortmundom má štvorbodový náskok, no Borussia mala k dobru sobotňajší duel so Stuttgartom. Augsburg je s 12 bodmi na 15. mieste. "Prvýkrát som ako tréner Bayernu skutočne veľmi nahnevaný. Musíme robiť veci oveľa lepšie ako v Augsburgu. Mám v hlave recept, ako by veci mali v budúcnosti fungovať lepšie. Musíme hrať najmä dlhší čas bez inkasovaného gólu," uviedol Nagelsmann.

Hneď po záverečnom hvizde tréner Bayernu prišiel k rozhodcovi Danielovi Siebertovi a o niečom spolu diskutovali. V závere duelu domáci naťahovali čas, ale Nagelsmann uviedol, že sa u arbitra nesťažoval. Naopak, trénerovi Augsburgu Markusovi Weinzierlovi zagratuloval: "Robili to šikovne. Nezostáva mi nič iné, len domácim zablahoželať."

Favoritovi chýbal v zápase nemecký stredopoliar Joshua Kimmich, ktorý musel ísť do karantény pre kontakt s nakazeným človekom na koronavírus. "Na to sa nebudem vyhovárať. Veď Kimmich sa mohol rovnako zraniť napríklad na predzápasovej rozcvičke," dodal Nagelsma.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok