Súd rozhoduje o predĺžení väzby Brhelovi z kauzy Mýtnik, verdikt by mal byť známy v pondelok

TA3 TASR
19.11.2021 18:52

Špecializovaný trestný súd v Pezinku sa v piatok poobede zaoberal otázkou predĺženia väzby obvinenému podnikateľovi Jozefovi Brhelovi z kauzy Mýtnik. Rozhodnutie by mohlo byť známe v pondelok. Potvrdil to advokát obvineného Ľudovít Štanglovič.

Stíhanie Jozefa Brhela je dôvodné, rozhodol generálny prokurátor
TASR/Jaroslav Novák

"Rozhodnutie v piatok nepadlo, proces pokračuje v pondelok 22. novembra poobede," spresnil Štanglovič. Najvyšší súd SR začiatkom novembra zamietol sťažnosť Jozefa Brhela voči rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu, ktorý nevyhovel jeho štvrtej žiadosti o prepustenie. Súd sa stotožnil s rozhodnutím špecializovaného súdu, podľa ktorého dôvody útekovej a kolúznej väzby naďalej trvajú.

Podnikateľa obvinili a zadržali v rámci januárovej policajnej akcie Mýtnik. V rámci akcie obvinili aj jeho brata Petra Brhela, exšéfa finančnej správy Františka Imreczeho, bývalého šéfa IT sekcie finančnej správy Milana Gregu a konateľku IT spoločnosti Allexis Janu Rovčaninovú. V novembri Národná kriminálna agentúra obvinila v kauze Mýtnik aj Jozefa Brhela mladšieho, syna už obvineného Jozefa Brhela.

Obvinenia všetkých zadržaných sa podľa polície týkali trestnej činnosti súvisiacej s machináciami pri verejnom obstarávaní a s korupciou. Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka neskôr zastavil trestné stíhanie Petra Brhela ako nedôvodné, a to pre absenciu dôkazov. Jozef Brhel mladší je obvinený z trestného činu legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok