Bez zahraničných návštevníkov. Rakúsko počas lockdownu zakazuje turistom vstup do krajiny

TA3 ČTK
19.11.2021 17:45

Rakúsko počas celoštátneho lockdownu zakazuje vstup do krajiny za účelom turistiky. Informoval o tom dnes oficiálny portál cestovného ruchu. Pre ostatných cestujúcich zo zahraničia sa podmienky vstupu do alpskej krajiny sprísňujú.

Rakúsko polícia hranice 1140 px (TASR/AP)
TASR/AP

Rakúska vláda dnes po rokovaní s odborníkmi oznámila, že po nedávnych rekordných počtoch nových nakazených koronavírusom spustí od pondelka celoštátny lockdown. Lockdown bude trvať najmenej desať dní a maximálne dvadsať. Od 1. februára bude v Rakúsku platiť povinné očkovanie pre všetkých obyvateľov.

"Turistické cesty do Rakúska nebudú počas lockdownu možné," uviedol turistický portál Austria.info s tým, že bližšie informácie oznámia hneď, ako budú k dispozícii. 

V dôsledku celoštátneho lockdownu budú musieť prevádzku okrem iného prerušiť aj hotely a všetky voľnočasové zariadenia, vrátane lyžiarskych rezortov. Mnohé z nich zatiaľ sezónu nezačali, niektoré však už spustili lanovky na ľadovcoch či vo vyššie položených oblastiach. Tie však teraz budú musieť aj dočasne zavrieť.

Od pondelka prestane Rakúsko pri vstupe do krajiny uznávať antigénne koronavírové testy. Nabudúce budú potrebné PCR testy staršie nie viac ako 72 hodín. Skončí aj výnimka pre pendlery, ktorým test platil sedem dní.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok