Ohrozenie mravnej výchovy? Weiss kritizuje kritiku speváčky, hovorí o studenej občianskej vojne

TA3
20.11.2021 07:00

"Neočkovaní by mali kvičať ako svine na bitúnku," napísal v lete komentátor Peter Schutz a poslanec Ľuboš Blaha na neho za to podal trestné oznámenie. Blaha následne pourážal prezidentku Zuzanu Čaputovú. Pred pár dňami vypukol škandál, keď komentátor Peter Tkačenko kritizoval speváčku Simu Magušinovú. Nielen o manieroch vo verejnom priestore a politike sme hovorili s bývalým politikom, diplomatom a komentátorom Petrom Weissom.

Ohrozenie mravnej výchovy maloletých detí? Weiss kritizuje kritiku speváčky
TASR/Jakub Kotian

Hranica medzi nenávisťou a konštruktívnou kritikou nie je taká tenká, vyjadril sa Weiss. Medzi faktory, ktoré situáciu vyhrocujú, patrí podľa neho pandémia, sociálna úzkosť aj neistota okolo budúcnosti či zdražovanie. Bývalý diplomat si však myslí, že ústavní čitatelia by mali ísť ľuďom príkladom. 

Weiss si myslí, že keby bol podobný výrok, ako ten o kvičiacich prasatách, smerovaný voči národu, etnickej skupine či náboženskej komunite, jeho autor by bol trestne stíhaný. Podľa bývalého diplomata prešlo Schutzovi toto označenie nezaočkovaných ľudí len ako "gavaliersky delikt".

Podľa Weissa je kritizovanie vo verejnom priestore ohrozovaním mravnej výchovy maloletých detí, čo označil za nebezpečné. Narážal tak na komunikáciu novinárov Rada Ondřejíčka a Petra Tkačenka, ktorí na sociálnej sieti Twitter kritizovali kresťansky založenú speváčku Simu Magušinovú. Podľa Weissa sa naša spoločnosť nachádza v "akejsi studenej občianskej vojne a toto je prilievanie oleja do ohňa".

Viac názorov Petra Weissa nájdete v zázname relácie Tak Takto?!

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok