Futbalový zväz kritizuje opatrenia: Šport týmto dostáva ďalšiu silnú ranu, navyše slabošsky odzadu

TA3 TASR
19.11.2021 13:02

Slovenský futbalový zväz tvrdí, že nemal až do štvrtkového poobedia žiadnu možnosť oboznámiť sa s tým, aké úpravy protipandemických opatrení sa od budúceho pondelka chystajú. Považuje ich za neadekvátne, pričom zo strany štátnych orgánov podľa SFZ opäť zlyhala komunikácia a konzultácia.

Kováčik SFZ futbal 1140 px (SITA/Ján Slovák)
SITA/Ján Slovák

"Šport týmto dostáva ďalšiu silnú ranu, navyše slabošsky odzadu. Nový Covid automat, ktorý sa deklaruje ako dočasný na tri týždne (už máme skúsenosť s dočasnosťou niektorých opatrení), hádže dnes celé Slovensko a všetky jeho okresy de facto do jedného vreca," upozorňuje Slovenský futbalový zväz.

 "Jedna vec sú fanúšikovia a profesionálne súťaže, druhá ešte esenciálnejšia vec je v amatérskom a mládežníckom športe hra samotná a možnosť trénovať. Nový Covid automat však zabil šancu dohrať amatérske a mládežnícke súťaže a zakázal aj tréningy, keďže sa nemôže športovať v inom režime ako podľa protokolu OP. Čo k tomu dodať...," uvádza sa v stanovisku SFZ.

Podľa nových opatrení, ktoré majú vstúpiť do platnosti v pondelok, môže byť na hromadnom podujatí v červenom okrese prítomných len 200 divákov v režime OP (očkovaní a prekonaní). 

V bordovej farbe to bude 100 ľudí a v čiernej farbe 50 ľudí. Zelené okresy a oranžové okresy majú byť pre režim OP bez obmedzení. Pre vstup v režime OTP má platiť pre červené, bordové a čierne okresy kapacitné obmedzenie šesť ľudí. Hromadné podujatia v základnom režime majú byť pre červené, bordové a čierne okresy zakázané.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok