Modelový rad Panamera od automobilky Porsche obohatila špeciálna edícia Platinum Edition

TA3/SZ
19.11.2021 17:00

Model Panamera je vo svete populárny najmä vďaka svojej ideálnej kombinácii športovosti, luxusu a variability. Teraz sa však Porsche rozhodlo obohatiť modelový rad Panamera o špeciálnu Platinum Edition edíciu, ktorá ma rozšírenú štandardnú výbavu a menšie dizajnové zmeny

Modelový rad Panamera od automobilky Porsche obohatila špeciálna edícia Platinum Edition
Porsche

Hneď na úvod treba poznamenať, že túto špeciálnu edíciu bude možné nakonfigurovať na základnú Panameru, Panameru 4 a Panameru E-Hybrid. Edícia sa v porovnaní s bežnou Panamerou vyznačuje lesklým čiernymi doplnkami, ako napríklad lišty okolo okien, koncovky výfukového systému, alebo zatmavené zadné okná.

So špeciálnou edíciou prichádza už v základe montovaný vzduchový podvozok so systémom Porsche Active Suspension Management, či LED Matrix svetlomety s Porsche Dynamic Light systémom. Športovosť zadnej časti auta podčiarkujú Porsche Exclusiv zadné zatmavené svetlá. Čierno čiernu vonkajšiu karosériu oživujú len 21 palcové disky kolies a výduchy za prednými kolesami lakované do farby Satin Platinum.

Panamera Porsche

V prípade, ak siahnete po hybridnej variante pohonu, dostanete vrámci tejto edície palubnú AC nabíjačku batérie s výkonom 7.2 kW.

Panamera Porsche

Vylepšenia neobišli ani interiér. Hneď po otvorení dverí vás bude vítať nápis Platinum Edition na nástupných prahoch. Ako súčasť tejto edície bude v interiéri už v základe panoramatická strecha, ktorá pomôže presvetliť celý interiér. Technologická výbava je oproti bežnej štandardnej výbave rozšírená o parkovací asistent, asistent jazdy v pruhoch, alebo napríklad aj o audiosystém Bose Surround. Súčasťou výbavy je aj športový volant a analógové hodinky na palubnej doske, ktoré napovedajú prítomnosť balíka Sports Chrono.

Hlavným poznávacím prvkom, podľa ktorého túto špeciálnu edíciu spoznáte na cestách je jednoznačne čierno čierna konfigurácia karosérie s čiernymi lesklými a matnými platinovými prvkami. Túto edíciu bude možné objednať aj na karosársky variant Sport Turismo. Edícia bude dostupná aj na slovenskom trhu s cenovkou začínajúcou na sume 130 800€ za verziu 4 E-Hybrid Platinum Edition.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok