Koľko divákov sa dostane na tribúny? Nové opatrenia sa týkajú aj hromadných podujatí

TA3 TASR
18.11.2021 19:27

Vláda Slovenskej republiky vo štvrtok schválila novú verziu Covid automatu. Zmeny, ktoré začnú platiť od pondelka 22. novembra, sa dotknú aj hromadných podujatí.

V červenej až čiernej farbe sa pre režim OTP zavádza jednotný limit pre hromadné podujatia do počtu šiestich osôb. Pre režim OP sa limity v červenej až čiernej farbe znižujú na 200, 100 a 50.

Na návrh odborných autorít a v súlade so schváleným Covid automatom sa pod pojmom OP rozumie osoba najmenej 14 dní po aplikácii druhej dávky vakcíny s dvojdávkovou schémou, avšak nie viac ako jeden rok po aplikácii poslednej dávky. Ide aj o osobu najmenej 21 dní po aplikácii prvej dávky vakcíny s jednodávkovou schémou, avšak nie viac ako jeden rok po aplikácii poslednej dávky či o osobu najmenej 14 dní po aplikácii prvej dávky vakcíny, ak bola prvá dávka podaná v intervale do 180 dní od prekonania ochorenia Covid-19, avšak nie viac ako jeden rok po aplikácii poslednej dávky.

Platí to aj pre osoby, ktoré prekonali ochorenie Covid-19 pred nie viac ako 180 dňami a mali ho potvrdený RT-PCR testom, deti do 12 rokov po prekonaní ochorenia Covid-19 pred nie viac ako 180 dňami - potvrdenie vydá pediater aj na základe pozitívneho výsledku antigénového testu vykonaného do 15. novembra.

Ide aj o osoby, ktoré prekonali ochorenie Covid-19 pred viac ako 180 dňami a boli zaočkované jednou dávkou vakcíny podanej do 180 dní od prekonania ochorenia, deti do dvoch rokov veku a deti od dvoch do 12 rokov a dva mesiace s negatívnym výsledkom antigénového testu (platný 48 hodín od odberu) alebo PCR/LAMP testu (platný 72 hodín od odberu).

Vláda zavádza tzv. lockdown pre nezaočkovaných, oznámil vo štvrtok premiér. Nový Covid automat podľa jeho slov výrazne sprísňuje opatrenia pre nezaočkovaných v červenej, bordovej a čiernej farbe, teda momentálne vo všetkých okresoch.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok