Smer kritizuje nové sprísnené opatrenia, chce ich napadnúť na Ústavnom súde

TA3 TASR
18.11.2021 16:27

Vláda prijala nelogické opatrenia. Aj zaočkovaný človek môže šíriť ochorenie Covid-19, zatiaľ čo niekto s negatívnym výsledkom testu je bezpečný. Myslí si to šéf opozičného Smeru-SD Robert Fico. Dodal, že postavenie očkovaného, testovaného a toho, kto prekonal ochorenie, musí byť z hľadiska práva rovnaké.

"Akékoľvek iné rozhodnutia sú segregačné a protiústavné," vyhlásil. Nové opatrenia chce Smer-SD napadnúť na Ústavnom súde. Fico kritizoval, že vláda dala úplne "nabok" nezaočkovaných, ktorí nebudú môcť chodiť do nákupných stredísk či na hromadné podujatia. Tvrdí, že aj zaočkovaný človek môže dostať a šíriť nákazu. Naopak, človek s čerstvým negatívnym výsledkom PCR testu je podľa neho najbezpečnejší.

"Opatrenia prispejú k šíreniu ochorenia Covid-19. Voľne necháme chodiť očkovaného a ten, kto má negatívny PCR test, bude musieť byť doma," vyhlásil na tlačovej konferencii. Šéf Smeru-SD tiež opätovne vyčíta vláde, že sa nestará o nakazených, ktorých necháva napospas. Tvrdí, že človek, u ktorého sa potvrdí ochorenie, musí dostať ihneď potrebnú liečbu a konzultáciu.

Vláda prijala vo štvrtok nové znenie Covid automatu a podľa premiéra Eduarda Hegera zavádza tzv. lockdown pre nezaočkovaných v červenej, bordovej a čiernej farbe, teda momentálne vo všetkých okresoch. Nezaočkovaní budú môcť chodiť do tzv. esenciálnych obchodov, nebudú môcť chodiť do nákupných centier ani na hromadné podujatia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok