NHL: Washington uspel na ľade Los Angeles, Samsonov s druhým čistým kontom v sezóne

TA3 TASR
18.11.2021 08:05

Hokejisti Washingtonu zvíťazili v noci na štvrtok v zámorskej NHL na ľade Los Angeles 2:0 a poskočili na čelo tabuľky Metropolitnej divízie. Oba góly hostí strelil Garnet Hathaway, druhý dal v závere do prázdnej bránky, pri oboch mu asistoval John Carlson.

NHL: Washington uspel na ľade Los Angeles, Samsonov s druhým čistým kontom v sezóne
TASR/AP

Prvou hviezdou zápasu sa stal brankár Washingtonu Iľja Samsonov, ktorý zlikvidoval všetkých 34 striel domácich a dosiahol druhé čisté konto v sezóne. Slovenský obranca Martin Fehérváry odohral za Capitals 20:17 minút, na bránku súpera vyslal štyri strely, rozdal tri bodyčeky, zblokoval dve strely a pripísal si dva plusové body.

Chicago potvrdilo zlepšenú formu a pod vedením nového trénera Dereka Kinga vyhralo štvrtý zápas za sebou. V noci zvíťazilo na ľade nováčika Seattlu 4:2. Patrick Kane a Alex DeBrincat prispeli k triumfu Blackhawks zhodne gólom a asistenciou. Kraken sa trápi, prehral piaty duel v rade a siedmy z uplynulých ôsmich.

Nedarí sa ani Vancouveru, ktorý podľahol doma Coloradu 2:4 a pripísal si piaty neúspech za sebou. Slovák Jaroslav Halák bol na striedačke, v bránke Canucks sa predstavil Thatcher Demko, ktorý inkasoval tri góly z 29 striel. Nazem Kadri a Mikko Rantanen sa na víťazstve hostí podieľali zhodne gólom a dvomi asistenciami.

Výsledky zápasov NHL:

Vancouver - Colorado 2:4

Seattle - Chicago 2:4

Los Angeles - Washington 0:2 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok