Netradičné využitie aspirínu: Okrem bolesti hlavy vyrieši aj škvrny na oblečení alebo akné

TA3/zm
18.11.2021 08:00

Máte v domácej lekárničke vždy po ruke aspirín? Pár tabletiek si nechajte aj na iné účely. Všeobecne by sa dalo povedať, že tento medikament pôsobí ako zosvetľovač, preto jeho silu dokážete využiť na pokožke i oblečení.

Netradičné využitie aspirínu: Okrem bolesti hlavy vyrieši aj škvrny na oblečení alebo akné
Pexels/SHVETS production

Jedna malá tabletka a v nej toľko sily. Teraz nemáme na mysli, aby ste každý bolehlav riešili medicínsky. Aspirín vám môže byť skvelým pomocníkom v domácnosti i kúpeľni. Dokáže vyčistiť najrôznejšie fľaky, napríklad na oblečení alebo i pleti.

Proti fľakom od potu

Neviete sa zbaviť zažltnutých fľakov od potu na bledom oblečení? Aspirín tento problém vyrieši za vás. Do väčšej misky napustite horúcu vodu, pridajte do nej kúsok, ktorý chcete vybieliť a až potom aspirín, ktorý necháte na látke doslova vyšumieť. Nechajte oblečenie v kúpeli ponorené aj po rozpustení tabletky ďalších desať minút a potom konkrétne fľaky ešte ručne preperte.

Po žltých miestach by nemalo byť ani stopy, ale ak to bude potrebné, môžete proces zopakovať ešte druhýkrát. Výhodou aspirínového prania je, že pôsobí aj na staré, doslova zažraté fľaky.

Aspirín Pexels/cottonbro

Na vybielenie pokožky

Trápi vás pigmentácia v podpazuší? Tak ako si malá biela tabletka poradí s oblečením, poradí si aj s vašim telom. Tmavšia koža na tomto mieste vzniká buď nadmerným potením, mechanickým dráždením, alebo zápalmi. V každom prípade dokáže znížiť sebavedomie žien. Tie ktoré tento problém poznajú určite ocenia, že sa tmavého podpazušia môžu zbaviť pomocou aspirínu.

Rozpustite dve tabletky v pol hrnčeku teplej vody tak, aby vznikla pasta, ktorou si podpazušie natriete. Ideálne je nechať liek pôsobiť aspoň hodinu a potom opláchnuť. Po jednej kúre však nečakajte zázraky, treba ju opakovať denno denne, kým neuvidíte výsledky. Ale približne po týždni by to malo prísť.

Liečivé tonikum

A napokon využitie aspirínu, ktoré je skutočne liečivé. Ak sa vám neustále vracia akné, napriek tomu, že ste dávno pubertu prekonali, zbavte sa ho raz a navždy. Rozpustite tabletku vo vode a pripraveným tonikom si večer oplachujte tvár. Roztok môžete skladovať v chladničke, len nezabúdajte na pravidelnosť. Vyrážok sa zbavíte len tak, že budete aspirínovú medicínu rutinne opakovať.    

Témy: Pokožka Akné
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok