Brabus si zobral do parády Mercedes-Maybach GLS 600. Výsledkom je luxusné SUV s výkonom až 800 koní

TA3/SZ
17.11.2021 11:00

Nemecký úpravca Brabus predstavil svoj najnovší počin. Je ním vcelku výrazne upravený Maybach GLS 600, ktorý prešiel okrem zvýšenia výkonu aj dizajnovými zmenami

Brabus si zobral do parády Mercedes-Maybach GLS 600. Výsledkom je luxusné SUV s výkonom až 800 koní
Brabus

Firma Brabus je známa úpravou vozidiel najmä značky Mercedes. Ponúka viacero typov úprav. Od nenápadnej úpravy motoru, ktorej zmeny je vidieť len pod kapotou, až po kompletnú prestavbu auta vrátane vonkajšieho body kitu. Nie každému sa však dizajnové zmeny od Brabusu musia páčiť, no jedno je isté. Takmer každá jedna zmena a vylepšenie vykonané Brabusom je funkčné do posledného detailu.

Brabus Brabus

V najnovšom počine dostal dávku pozornosti aj exteriér, ktorého čierno čierny dizajn podčiarkuje využitie karbónových prvkov, ktoré sa v hojnom počte nachádzajú aj v interiéri auta. Vylepšením prešiel aj podvozok, ktorý aj vďaka aerodynamickým prvkom a zadnému difúzoru dotvára nielen športový vzhľad, ale aj športové jazdné vlastnosti. Tieto zmeny pomohli zredukovať zdvíhanie náprav vo vyšších rýchlostiach, čo viedlo k lepšej celkovej stabilite auta. Prepracovaná bola aj predná maska, ktorá taktiež napomáha vylepšiť aerodynamiku.

Brabus Brabus

Pri pohľade zboku si môžte všimnúť obrovské 24-palcové disky kolies Brabus Monoblock M Platinum Edition, s povrchovou úpravou Shadow Chrome, ktorá zabezpečuje neprehliadnuteľný vzhľad. Ďalšia zmena viditeľná z bočného pohľadu je znížený podvozok o 25 milimetrov. Táto zmena priniesla najmä lepšiu agilitu pri prejazde zákrut.

Interiér v predstavenom exemplári je vcelku výstredný a nemusí byť každému po chuti. Ručne vyrábaný kožený interiér totižto nesie krikľavo oranžovú farbu Leonis Orange, ktorá po otvorení dverí doslova udrie do oka.  Touto farebnou kožou je obšité takmer úplne všetko kam sa pozriete. Na jednej strane obšitie kožou pôsobí veľmi hodnotne a luxusne, no myslím si, ze väčšina zákazníkov siahne po menej výstrednej farbe.

V zadnej časti sa nachádzajú dve samostatné first-class kreslá, ktoré ponúknu nadmieru priestoru a disponujú rôznymi nastaveniami, z ktorých najzaujímavejšie je nastavenie sedadla do mierne horizontálnej polohy vhodnej na spanie počas jazdy.

Tam, kde nebolo možné použiť obšitie kožou, bol použitý karbón a hliník, čím dizajnéri podčiarkli športovosť exteriéru aj v interiéri. Karbón nájdeme pod palubnou doskou, na dverách, ale aj na stredovej konzole. Logo Brabus zdobí nástupné prahy, ktoré majú meniteľnú farbu podsvietenia. Nájdeme ho aj na nástupnom schodíku, či kolíkoch zámkov dverí. Pekný detail.

Brabus Brabus

O pohon tohto monštra sa stará štvorlitrová  V8 s výkonom 800 konských síl, ktorá je dopovaná dvoma turbami. Krútiaci moment bol vyšvihnutý na hodnotu brutálnych 950 Nm, čo je doslova až asfalt trvajúca hodnota. Vďaka týmto parametrom dokáže novinka zrýchliť z pokoja na 100 km/h za 4.5 sekundy a ručička tachometra sa zastaví na hodnote 250 km/h. Sila motora je prenášaná na všetky štyri kolesá prostedníctvom 9 stupňovej automatickej prevodovky. Kombinovaná spotreba tohoto monštra by mala byť podľa výrobcu vcelku optimistických 13.4 litra.

Brabus Brabus


V zadnej časti auta si ešte môžte všimnúť rozmerné koncovky výfukového systému, ktorý nanovo vyvinul Brabus. Disponuje aktívnou klapkou, pomocou ktorej si môže vodič nastaviť hlučnosť výfuku tlačidlom v interiéri. V režime Sport bude výfuk hlučný a vulgárny, no aby ste náhodou nezobudili susedov, je tu aj režim Coming home, ktorý zavrie výfukovú klapku, a tak bude výfuk vcelku tichý. 

Úpravca konkrétnu cenu zatiaľ nezverejnil, no s určitosťou pôjde o mastnú sumu. Jedno je však isté. Potencionálny zákazník jeho kúpou určite chybu nespraví, pretože 800 koňová novinka bude otáčať krky každého, koho s týmto autom stretnete.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok