Výmena kozmetickej taštičky: Tieto produkty by ste mali používať počas zimy

TA3/zm
17.11.2021 10:00

Rovnako ako so zmenou ročného obdobia obmieňate šatník, mali by ste to robiť i s kozmetikou. Chladné počasie si vyžaduje celkom inú starostlivosť o pleť alebo vlasy.

Výmena kozmetickej taštičky: Tieto produkty by ste mali používať počas zimy
Pixabay

Nejde len o pokožku alebo vlasy, ktoré sú počas chladných dní namáhané. Produkty by ste v tomto ročnom období mali meniť aj v prípade dekoratívnej kozmetiky a prispôsobiť svoju celkovú vizáž studeným odtieňom.

Pleť v zime

O hydratácii sa toho hovorí veľa v lete, v zime je to pomere zanedbávaná téma. No pleť na tvári trpí v studenom počasí rovnako ako v horúčavách. Je to prakticky jediné miesto na tele, ktoré pred počasím neuchránite. Zároveň jej dáva zabrať, keď neustále prechádzate z vykúrených priestorov do vonkajších mrazov.

Dehydratácia sa v tomto prípade môže na pleti prejaviť v podobe šupiniek, tvorby akné, ale aj rozšírení cievok a začervenaných miest.

Všeobecne by sa dalo povedať, že by ste si počas zimných mesiacov mali vyberať hutnejšie krémy, ktoré lepšie chránia tvár a neprenikne cez pomyselný film chlad a mráz. Ak vás trápi konkrétny kožný problém, hľadajte sezónne produkty na to určené. Napríklad krémy proti začervenaniu alebo na akné.    

Ľahká konzistencia krémov alebo sér sa síce výborne nanáša, ale je skutočne určená skôr na jarné alebo letné dni.

Vlasy v zime Pexels/Katerina Katsalap

Vlasy počas mrazov

Zmeny teplôt škodia tak pleti, ako aj vlasom. O to viac, že sú v tomto ročnom období namáhané napríklad nosením čiapok alebo odieraním sa v bundách. Preto je počas zimy dobré zaradiť do vlasovej rutiny aj výživové masky a zábaly a rozhodne používať kondicionér.

Všetky tieto kozmetické produkty dokážu vlas obaliť a tým aj posilniť, takže bude ľahšie čeliť nárazom o zimnú bundu alebo kabát či čiapku.

Vedeli ste, že ak je vlas mokrý, zamrzne v zime ako cencúľ a rovnako ako ten sa môže pri každom náraze zlomiť? Aj preto by ste si v aktuálnych mesiacoch mali dávať pozor na to, aby ste von chodili s vyschnutými vlasmi. Ideálne, ak preschnú prirodzene, pretože aj príliš teplý vzduch z fénu alebo úprava kulmou či žehličkou vlasy zbytočne oslabuje.

Studené líčenie    

Zmena ročného obdobia sa nevyhýba ani zmene dekoratívnej kozmetiky. Je prirodzené, že si počas týchto mesiacov podvedome vyberáte celkom iné odtiene než povedzme v lete. Všeobecne by sa dalo povedať, že si máte vybrať studené odtiene, či už v rámci očných tieňov alebo leskov a rúžov. Teplé pigmentácie v kozmetike ponechajte na rovnako teplé mesiace roka.

Takisto sa môžete v rámci líčenia ubrať smerom zemitých odtieňov, ktoré podčiarknu jednoduchosť a strohosť aktuálnej sezóny. V zime je menej viac a platí to i v mejkape.

Vodeoodolné produkty ako špirály alebo linky sú určené nie len na leto, kedy sa kúpete a potíte, ale taktiež na zimu. Aj sneženie môže inak vás mejkap rozmazať.

Témy: zima Krása
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok