Katolícki biskupi vyzývajú ľudí na očkovanie proti koronavírusu

TA3 TASR
16.11.2021 20:39

Najvyšší predstavitelia katolíckej cirkvi na Slovensku prezentujú vo videu spoločné vyhlásenie biskupov, ktorým vyzývajú na očkovanie proti novému koronavírusu. O vyhlásení informovala Konferencia biskupov Slovenska.

biskup cirkev katolíci ilu 1140px (SITA/AP)
SITA/AP

Bratislavský arcibiskup Stanislav Zvolenský, košický arcibiskup Bernard Bober a prešovský arcibiskup Ján Babjak vo videu upozorňujú na rastúci počet chorých i preťaženosť zdravotníkov, a tým i ohrozenie celého systému zdravotníckej starostlivosti v dôsledku pandémie nového koronavírusu. Žiadajú preto "o vypočutie, aby kresťanské spoločenstvo urobilo správny krok", a vyzývajú na vakcináciu.

"Očkovanie je veľká pomoc pre zastavenie pandémie a pre záchranu tisícok ľudských životov," zdôraznili. Upozornili, že vakcína chráni očkovaného i jeho najbližších, pripomenuli v tejto súvislosti preto i slová pápeža Františka, že "zaočkovať sa je prejavom lásky k blížnemu".

Arcibiskupi vyzývajú kňazov, aby šírili osvetu, podporovali a nabádali veriacich na očkovanie. "V čase šíriacej sa choroby je to konkrétny a zrelý prejav našej viery v Boha," deklarovali.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok