V Bratislave havarovalo lietadlo, bol v ňom aj rádioaktívny materiál

TA3, TASR, SITA
16.11.2012 09:09

Na bratislavskom letisku došlo v skorých ranných hodinách ku kolíznej udalosti. Nákladnému lietadlu sa poškodil a zasunul predný podvozok. Podľa ministra vnútra prevážalo lietadlo aj rádioaktívny zdravotnícky materiál, ľudia však nie sú v ohrození.

V Bratislave havarovalo lietadlo, bol v ňom aj rádioaktívny materiál
TASR

Poškodený podvozok

Na lietadle došlo pri pristávaní o pol šiestej ráno k poruche prednej podvozkovej nohy, čo si vyžiadalo asistenciu záchranných zložiek.

Počas nehody lietadlo opustilo pristávaciu dráhu. "Pri tejto udalosti nedošlo k žiadnemu zraneniu osôb," uviedla hovorkyňa letiska Dana Madunická. Zablokovaná však zostala letová dráha, letisko na vybavenie letov preto využíva druhú dráhu. Z nej sú bez meškania vybavované všetky lety.

Stupeň žiarenia zdravie neohrozuje

Podľa ministra vnútra Roberta Kalináka malo lietadlo na palube lekárske zariadenia, ktoré obsahovali rádioaktívny materiál. Stupeň rádioaktivity však neohrozuje ľudské zdravie.

Madunická ráno informácie o takomto náklade poprela. Uviedla tiež, že nebol nebezpečný vo vzťahu k okoliu. "Letiskové záchranné zložky v spolupráci s mestskými účinne zasiahli," dodala Madunická.

V lietadle boli traja ľudia

Podľa hovorkyne bratislavských hasičov Daniely Kapustovej boli v lietadle traja ľudia, ktorým pomohli letiskoví hasiči. Pred šiestou vyrazili na miesto udalosti aj dve hasičské vozidlá s 10 príslušníkmi.. Do ich príchodu mali lietadlu ochladzovať motor.

"Situácia nemá vplyv na prevádzku letiska. Všetky lety sú vybavované v zmysle platného letového poriadku," zdôraznila hovorkyňa letiska.

O havárii informoval minister vnútra Robert Kaliňák

Snímky letiska a havarovaného stroja

00.jpg
01.jpg
02.jpg
03.jpg
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok