Bratislavské Staré Mesto vyzýva ľudí, aby sa zdržali podnecovania konfliktov na stredajších zhromaždeniach

TA3 TASR
16.11.2021 11:29

Na zdržanie sa protiprávneho konania a neblokovanie dopravy vyzýva organizátorov a účastníkov stredajších zhromaždení v bratislavskom Starom Meste starostka Zuzana Aufrichtová. V opačnom prípade je mestská časť pripravená konkrétne zhromaždenie rozpustiť.

bratislava staré mesto ilu dóm sv martina most snp 1140 (TASR)
TASR

"V Deň boja za slobodu a demokraciu, ale aj počas dní okolo jeho dátumu sa budú v Starom Meste konať viaceré zhromaždenia a protesty. Mestská časť intenzívne pracuje na minimalizácii rizika vzniku podobných konfliktných situácií, aké Staré Mesto zažilo v lete," uviedla starostka s tým, že naďalej intenzívne prebieha komunikácia s políciou okolo opatrení.

Vyzýva ľudí, aby sa zdržali podnecovania konfliktov a ničenia mestského mobiliáru a pamiatok. Apeluje tiež, aby svojím správaním nenarúšali verejný poriadok, či iné zhromaždenia. "Občanom, ktorí sa na protestoch neplánujú zúčastniť, odporúčame, aby sa pohybu na miestach protestných zhromaždení vyhli," doplnila. Starostka ocenila, že niektorí organizátori sa rozhodli organizovať svoje zhromaždenie v režime OTP, respektíve v režime očkovaní.

Na avizované protesty sa pripravuje aj polícia. Viac povedal na tlačovej konferencii dočasne poverený prezident Policajného zboru Štefan Hamran:

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok