Podnikateľ a bývalý sudca, ktorých zadržala NAKA, zostávajú vo väzbe

TA3 TASR
16.11.2021 10:47

Podnikateľ Marián Sisák a bývalý sudca Okresného súdu Vranov nad Topľou Miroslav Novák budú stíhaní väzobne. Boli zadržaní počas októbrovej akcie Národnej kriminálnej agentúry. Rozhodol o tom v utorok Najvyšší súd na svojom neverejnom zasadnutí. Informovala o tom hovorkyňa súdu Alexandra Važanová.

XY
TASR/Martin Baumann (ilu)

"NS SR v senáte zloženom z predsedu Juraja Klimenta a členov Petra Hatalu a Petra Štifta na dnešnom neverejnom zasadnutí rozhodol o sťažnostiach prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Generálnej prokuratúry SR a obvinených M. S. a M. N. tak, že ich ako nedôvodné zamietol. U oboch obvinených sú dané dôvody pre vzatie do kolúznej väzby a u obvineného M. S. aj dôvody pokračovacej väzby," vysvetlila Važanová.

Pôvodne Špecializovaný trestný súd v Pezinku 22. októbra rozhodol, že obaja obvinení budú stíhaní väzobne. U Mariána Sisáka bola dôvodom väzby obava z ovplyvňovania svedkov a pokračovania v trestnej činnosti. Dôvodom väzby u bývalého sudcu bola obava z ovplyvňovania svedkov. Voči rozhodnutiu podali vtedy sťažnosť ako obvinení, tak aj prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry. Ten nesúhlasil s tým, že Špecializovaný trestný súd neakceptoval jeho návrh na preventívnu väzbu u obvineného exsudcu.

Dvojicu zadržala v októbri NAKA v rámci akcie Syseľ. Mali sa dopustiť s ďalšími osobami korupcie vo viacerých prípadoch. Podľa mediálnych správ Marián Sisák je priateľom podnikateľa Mariana Kočnera, právoplatne odsúdeného v kauze televíznych zmeniek TV Markíza.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok