Dobré správy z východu? Rekordy sa možno čoskoro minú, predpokladajú analytici

TA3
16.11.2021 10:47

Nemocnice v Prešovskom kraji hlásia kritický stav, v obrovských problémoch je aj Univerzitná nemocnica Louisa Pasteura Košice, kde sa lekári musia rozhodovať, kto sa dostane na prístroje. Analytici z projektu Dáta bez pátosu však vidia v štatistikách už aj pozitívny vývoj.

Nové čísla
TASR/Roman Hanc

Dáta bez pátosu informujú o "dobrých správach" z východu. Ide o Prešovský a Košický kraj, kde je momentálne najvážnejšia situácia z celého Slovenska. Analytici uvádzajú, že podiel obyvateľov s pozitívnym testom už desať dní klesá v Starej Ľubovni, ale zlepšuje sa to aj v Medzilaborciach, Michalovciach alebo v Prešove.

V Medzilaborciach podiel pozitívnych testov klesá už tri týždne, v Michalovciach týždeň, "ale tiež z vysoka a slušne" a v Prešove sa pokles týka zatiaľ posledných piatich dní. "Rekordy sa možno čoskoro minú a nebude o čom písať. Možno o poklese, potrebujeme dobré správy a darčeky," uvádzajú analytici v statuse.

Dáta bez pátosu pripomínajú, že za poslených sedem dní bolo urobených o 24 % testov viac ako týždeň predtým. "Takže jasné, že sme chytili a odhalili viac pozitívnych. Ako ale vidíte: nie všade," upozorňujú analytici.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok