Británia zvýšila po výbuchu v Liverpoole stupeň výstrahy pred teroristickým útokom

TA3 TASR
15.11.2021 16:50

Stupeň výstrahy pred teroristickým útokom v Británii sa po nedeľnom útoku v Liverpoole zvýšil.

Británia zvýšila po výbuchu v Liverpoole stupeň výstrahy pred teroristickým útokom
TASR/AP

"Úroveň teroristickej hrozby v Británii sa zvýšila z podstatnej na vážnu, čo znamená, že pravdepodobnosť útoku je v súčasnosti vysoká," informovala v pondelok televízia Sky News s odvolaním sa na ministerku vnútra Priti Patelovú.

Výbuch v aute, ku ktorému došlo v nedeľu dopoludnia pred gynekologickou klinikou v Liverpoole, označila v pondelok britská polícia za teroristický čin. Jeho motív však naďalej zostáva nejasný. Výbuch si vyžiadal jednu obeť a jedného zraneného.

Zástupca britskej protiteroristickej polície uviedol, že muž, ktorý zomrel pri výbuchu, si do taxíka vzal podomácky vyrobenú bombu a požiadal o odvoz do Ženskej nemocnice v Liverpoole.

Mestskí predstavitelia a médiá už skôr priniesli správu, že taxikár zamkol útočníka vo vnútri auta, pretože mal silné podozrenia, čo sa týka jeho úmyslov. V súvislosti s prípadom polícia zadržala štyroch mužov vo veku 20, 21, 26, a 29 rokov. Traja z nich skončili v putách ešte v nedeľu. Najmladšieho z nich zadržali v pondelok v liverpoolskej mestskej časti Kensington.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok