Beňová sa nakazila koronavírusom tesne pred treťou dávkou. Kritizuje, že mladší Šeliga je už zaočkovaný

TA3
15.11.2021 13:47

Europoslankyňa Monika Beňová zo stray Smer-SD na sociálnej sieti informovala, že sa nakazila koronavírusom. Tesne tak nestihla tretiu dávku vakcíny, na ktorú sa mala dostaviť budúci týždeň. V tejto súvislosti kritizuje, že poslanca Juraja Šeligu zo Za ľudí systém k tretej dávke pustil, hoci je mladší.

Beňová pre ta3: Pellegrini stavil na úsmev, jeho smerovanie je nejasné a vajatavé
TASR/Jaroslav Novák

"Zdá sa, že 6 mesiacov čakať na tretiu dávku je veľa, ale nie som ani lekár ani epidemiológ, tak to si samozrejme len myslím," píše Beňová na Instagrame. Covidom sa nakazila aj Beňovej dcéra a partner, ktorý má vysoké horúčky aj napriek zaočkovaniu.

Beňová píše, že pred týždňom absolvovala test na protilátky, ktorých mala "už veľmi málo". "Systém ma nepustil na registráciu, tak som teda rada, že pustil Juraja Šeligu, tridsaťročného, ktorý už prednostne tretiu dávku má. Lebo. Či ma to štve, jasné že ÁNO! Ja som si očkovanie zvolila dobrovoľne a verím, že mi k ľahkému priebehu pomohlo. Synovi tiež. Partnerovi síce nie, ale možeme sa len domnievať, aký priebeh by mal, keby zaočkovaný nebol," sťažuje sa europoslankyňa.

Beňová píše, že nestačí testovať len nezaočkovaných ľudí. "Našťastie som po synovom pozitívnom teste neodletela do Bruselu v utorok. Mohla som nešťastne infikovať kohokoľvek, či už na letisku, v lietadle, šoféra v aute z letiska a množstvo ľudí v EP. Lebo nemám teplotu, mám covid pas a do budovy by ma teda normálne pustili," opisuje v súvislosti s pripravovaným testovaním nezaočkovaných zamestnancov.

Europoslankyňa píše, že keby sa štát na tretiu vlnu lepšie pripravil "pred jej prícvalom, lebo ona fakt docválala, nieže prišla", mohli byť opatrenia zorganizované lepšie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok