Hokejové reprezentantky vysoko zdolali Kórejskú republiku, vstupenku na olympijské hry však nezískali

TA3 TASR
14.11.2021 22:58

Slovenské hokejové reprezentantky zvíťazili vo svojom treťom vystúpení na finálovom turnaji kvalifikácie na zimné olympijské hry 2022, keď v nedeľu v Lulee zdolali Kórejskú republiku vysoko 7:1. Obsadili tak konečné tretie miesto.

Na februárové olympijské hry sa prebojuje iba víťaz skupiny, o ktorom rozhodne večerný duel domácich Švédok s Francúzskom. Oba tímy majú na konte šesť bodov. Slovenky prehrali v prvom stretnutí so Švédkami 0:3 a v sobotu s Francúzkami 1:3.

Slovenské reprezentantky odštartovali záverečný duel kvalifikácie náporom a už v 4. minúte sa ujali vedenia, keď sa presadila Korenková. O necelé dve minúty pridala druhý presný zásah Lucák Čupková a tá istá hráčka zvýšila v 11. minúte už na 3:0. V 14. minúte využila presilovku Ištocyová. 

Kórejčankám sa podarilo znížiť v 18. minúte, no bola to ojedinelá akcia outsideriek skupiny a ich vôbec prvý gól na turnaji. Slovenky dominovali aj v druhom dejstve, v 24. minúte sa presadila Kubeková a v 36. využila ďalšiu presilovku Matejková. Skóre duelu uzavrela v 54. minúte svojím druhým gólom v stretnutí Ištocyová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok