Premorená Orava a Kysuce vyzerajú dobre, píšu analytici. Horšie je na tom Gemer

TA3
12.11.2021 17:30

Až tak čierno to nevidia. Odborníci na dátovú analytiku z iniciatívy Dáta bez pátosu zverejnili pred víkendom pohľad na to, ako sa na Slovensku vyvíja epidémia koronavírusu.

Premorená Orava a Kysuce vyzerajú dobre, píšu analytici. Horšie je na tom Gemer
databezpatosu.sk

Dáta bez pátosu na Facebooku uviedli, že podľa kombinovanej incidencie PCR a antigénových testov, teda počtu pozitívnych, by okresy na severe Slovenska - v Prešovskom a v Žilinskom kraji - mali z pohľadu Covid automatu blednúť. Najtmavšie okresy vidia skôr v strede krajiny. Silne tmavé sú podľa nich postupne už aj okresy v Bratislavskom kraji.

"Malé Medzilaborce na severovýchode svietia. Rovnako dobre postupne vyzerá premorená Orava a Kysuce. Gemeru neveštíme nič dobré," uviedli na sociálnej sieti. V Nitrianskom kraji podľa nich stmavlo mesto Topoľčany a v Bratislavskom Pezinok. "Na východe si držia farbu Stropkov Prešov a Spišská N. Ves. V Žilinskom krajské mesto a Považská Bystrica," priblížili.

Dobrou správou je podľa nich posun vírusu do zaočkovaných okresov na juhozápade Slovenska. "Bude tam veľa infikovaných, ale menej hospitalizovaných ako z okresov severu," napísali. Za plus označili, že sa veľa ľudí začalo očkovať prvou dávkou. Denne pribudne okolo tritisíc prvoočkovancov. Za druhé pozitívum označili aj očkovanie treťou booster dávkou proti covidu, denne pribúda 10-tisíc zaočkovaných

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok