Pellegrini vypovedal na NAKA. Expremiér mal hovoriť o úplatku v krabici od šampanského

TA3 TASR
12.11.2021 11:00

Peter Pellegrini v piatok vypovedal na NAKA. Dôvodom má byť kauza, ktorá sa prevalila ešte v júli. Dvaja kajúcnici v nej tvrdia, že bývalý premiér dostal úplatok v krabici od šampanského. Po skončení výsluchu povedal, že bol predvolaný ako svedok a ako svedok aj odchádza.

Bývalý premiér Peter Pellegrini strávil na NAKA približne 2,5 hodiny. „Bol som si splniť svoju občiansku povinnosť. Bol som predvolaný pani vyšetrovateľkou ako svedok. Odpovedal som na všetky jej otázky. Ako svedok aj odchádzam. Nie je mi nič kladené za vinu," povedal s tým, že keďže ide o neverejné prípravné konanie, detaily povedať nemôže. Potvrdil však, že bol vypovedať v spomínanej kauze. Opäť zopakoval, že žiadny úplatok nedostal, ani od nikoho žiadnu výhodu nepožadoval. Z jeho pohľadu je v kauze už všetko vysvetlené.

Dvaja kajúcnici ešte v júli uviedli, že Peter Pellegrini mal v minulosti vziať úplatok vo výške 150-tisíc eur, ktoré mal dostať v krabici od šampanského. Krátko po tom, ako sa kauza prevalila, Pellegrini odmietol, že by zobral finančnú odmenu za projekt virtuálnej registračnej pokladnice. O úplatku mal pritom hovoriť bývalý šéf Finančnej správy SR František Imrecze aj podnikateľ Michal Suchoba. "Niečo také, o čom vo svojej údajnej výpovedi rozpráva, sa nikdy nestalo. Od Františka I. ani od nikoho iného v tejto krajine som nikdy za nič nepožadoval žiadnu výhodu, žiadnu finančnú odmenu, žiadnu motiváciu, ani nič iné," tvrdil Pellegrini.

Líder Hlasu v lete hovoril o snahe pošpiniť najsilnejšiu opozičnú stranu a o nástroji politického boja. Za všetkým bol podľa neho Igor Matovič. Ten neskôr reagoval, že zo strany Pellgriniho ide o prejav strachu a jeho vyjadrenia označil za absurdné.

Údajná korupcia v súvislosti s Pellegrinim sa mala týkať politickej podpory projektu virtuálnej registračnej pokladnice z roku 2014 v hodnote 5,5 milióna eur, ktorý si vyžadoval zmenu legislatívy. Peniaze mali ísť cez prostredníka podnikateľa Miroslava Výboha (obvinený v rámci akcie Mýtnik III), dať mu ich mal podnikateľ Michal Suchoba v škatuliach od šampanského.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok