Slováci vysoko zdolali Švajčiarsko na Nemeckom pohári. Gríger sa blysol hetrikom

TA3 TASR
11.11.2021 18:52

Slovenskí hokejoví reprezentanti zvíťazili v úvodnom zápase Nemeckého pohára v Krefelde nad Švajčiarsku vysoko 7:1.

slovenská hokejová reprezentácia 2021 1140px (TASR/Jaroslav Novák)
TASR/Jaroslav Novák

Hrdinom duelu bol Dávid Gríger, ktorý strelil hetrik, Samuel Takáč zaznamenal pri premiére v A-tíme gól a asistenciu. Zverenci trénera Craiga Ramsayho pritom nastúpili v oklieštenej zostave len s tromi útokmi, keďže tesne pred duelom sa v tíme objavil koronavírus. Pozitívne testy mali Filip Krivošík aj Jozef Baláž, okrem nich vo štvrtok nenastúpili ani ich spolubývajúci Michal Ivan a Samuel Buček, ktorí zostali v karanténe. Slováci napriek tomu predviedli kvalitný výkon a nakoniec súpera deklasovali.

Na turnaji v Krefelde sa stretnú ešte v sobotu s Olympijským výberom Ruska (18.00 h) a v nedeľu s domácim Nemeckom (14.30 h). Podujatie je prvým z dvoch prípravných pred februárovými zimnými olympijskými hrami v Pekingu. 

Sumár zápasu

Slovensko - Švajčiarsko 7:1 (1:1, 1:0, 5:0)

Góly: 3. Gríger (Krištof, Holešinský), 30. Gríger (Šiška), 46. Krištof (Takáč, Mešár), 58. Holešinský (Regenda), 59. Gríger, 59. Takáč (Krištof), 60. Hrehorčák (Gríger, Mudrák) – 13. Corvi (Moser). 

Slovensko: Tomek – Čerešňák, Kňažko, Gachulinec, Rosandič, Vitaloš, Koch, Mudrák – Mešár, Krištof, Takáč – Holešinský, Roman, Regenda – Hrehorčák, Šiška, Gríger

Švajčiarsko: Wüthrich - Alatalo, Untersander, Müller, Weber, Riva, Schlumpf, Frick, Karrer - Andrighetto, Corvi, Moser - Vermin, Ambühl, Martschini - Pestoni, Thürkauf, Fazzini - Bertaggia, Schmid, Moy - Eggenberger

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok