Legendy hovoria, že Maurícius ukrýva najkrajšie pláže na celom svete. Zistite s nami, či je to pravda

CK Satur/PR
11.11.2021 17:51

Hlboko v Indickom oceáne leží miesto, ktorého legendy a obyvatelia vniesli na svetlo sveta exotický obraz o jednom čarovnom ostrove tým, že má tie najkrajšie pláže na svete vôbec. Ostrov Maurícius je krajina plná botanických klenotov a tých najkrajších tyrkysových pláží so snehobielym pieskom, aké si len dokážete predstaviť.

Legendy hovoria, že Maurícius ukrýva najkrajšie pláže na celom svete. Zistite s nami, či je to pravda
CK SATUR/PR

Rozmanitosť pobrežia uchváti každého návštevníka, ktoré si nenechajte ujsť ani vy, počas vašej dovolenky na Mauríciu. Pláže žiariace farbami azúru, zafíru, indiga a nádhernej bieloby, sú ozdobou našej planéty, ktoré splývajú s modrým nebom v nekonečnej oceánskej diaľave.

1. Trou aux Biches

Jedna z najkrajších pieskových pláží Trou aux Biches s dĺžkou 2 km sa vyznačuje azúrovou farbou mora a pozvoľným vstupom do mora, čím je tak vhodná pre rodiny s deťmi ako aj na rôzne športové aktivity, ako parasailing, vodné lyže, plavby loďkou ku útesu, ktorý sa nachádza v blízkosti a zároveň slúži aj ako vlnolam. Užiť si tu môžete potápanie či šnorchlovanie k tajomnému podmorskému svetu. Na pláži nájdete množstvo reštaurácií a barov s bohatou ponukou rybích špecialít, morských plodov, ako i rýchleho občerstvenia. Na tejto skvelej plážovej adrese v severovýchodnej časti ostrova sa nachádza aj obľúbený hotel Trou Aux Biches Beachcomber Golf Resort and Spa 5*.

Trou aux Biches. CK SATUR/PR

2. Belle Mare

Krásna, kľudná, upravená pláž Belle Mare sa nachádza vo východnej časti ostrova a je priam stvorená na dokonalú dovolenku s nádhernými výhľadmi, ktorých sa tu človek nedokáže nabažiť. Pobrežie lemuje biely piesok a exotické lagúny. Aj tu nájdete možnosti na potápanie alebo šnorchlovanie, ako aj windsurfing a kitesurfing. Obľúbená je tu i rybačka za tuniakmi. Na 2 km dlhej pláži sa nachádzajú kvalitné hotely s vynikajúcimi službami ako napríklad hotel LUX Belle Mare 5* alebo moderný hotel v tropickom štýle Long Beach - A Sun Resort Mauritius 5*, ktorý je ideálnym miestom pre rodiny s deťmi ako aj páry.

Belle Mare. CK SATUR/PR

3. Le Morne

Nádherná piesková pláž ležiaca v juhozápadnej časti ostrova sa nachádza na polostrove Le Morne Barbant, ktorý je zapísaný aj na zozname UNESCO. Tu leží aj sopečné pohorie, ktoré je ikonou celého ostrova. Verejná pláž Le Morne, dlhá viac ako 600 m, je známa najmä medzi surfistami, windsurfistami a kitesurfistami. Pri tomto obľúbenom mieste nájdete aj hotel LUX Le Morne 5*.

Le Morne. unsplash.com

4. Tamarin

Na západnom pobreží Maurícia leží obľúbená piesková pláž Tamarin v južnej časti známeho letoviska Flic en Flac a to v obklopení bujnej ostrovnej zelene smerom do vnútrozemia. Nájdete tu vynikajúce podmienky na surfovanie alebo windsurfing. Záliv Tamarin je rušným letoviskom, kde je množstvo reštaurácií, kaviarní a obchodov. Plytká voda poskytuje príjemné podmienky na kúpanie, do najhlbších vôd sa vstup neodporúča. Pre nízky výskyt koralov sú hlboké vody známe silnými prúdmi. Jemný piesok je zmiešaný s okruhliakmi. Ak túžite po súkromí, odporúčame pláž navštíviť počas týždňa. V blízkosti strediska Flic en Flac je situovaný hotel La Pirogue 4* s charakteristickými voľne stojacimi bungalovami s prehýbanými slamenými strechami, čo vytvára dojem absolútne ležérnej dovolenky v náručí bujnej zelene.

Západné pláže a zelené pobrežie. CK SATUR/PR

5. Pereybere

Pláž Pereybere sa nachádza približne 2 km východne od susedného Grand Baie. Na pláž sa dostanete jednoducho pozdĺž hlavnej pobrežnej cesty východne smerom na Cap Malheureux. Voda v tunajšej lagúne je hlboká a priezračná, a tak si na svoje prídu milovníci šnorchlovania. Je to živé miesto s množstvom stánkov s občerstvením, ktoré sú roztrúsené po celej pláži. Obľúbená je medzi turistami i miestnymi.

Pereybere. unsplash.com

6. Blue Bay

V juhovýchodnej časti ostrova Maurícius neďaleko prístavného mesta Mahebourg leží Blue Bay Beach. Pre pokojné kúpanie a odpočinok je lepšie navštíviť pláž cez týždeň. Počas víkendu je to obľúbené miesto pre obyvateľov z Mahebourgu. Atmosféru dotvárajú malé zátoky, kam môžete uniknúť pred zrakom davov. Nachádza sa tu aj najväčší morský park na ostrove - Blue Bay Marine Park, kam si môžete spraviť výlet za krásami podmorského sveta. Nájdete tu napríklad hotel Shandrani Beachcomber Resort and Spa 5* v tropickej záhrade, ktorý je vhodný aj pre rodiny s deťmi.

Blue Bay. depositphotos.com

7. Preskil Island

Nádherná maurícijská pláž leží na prírodnom polostrove Pointe Jerôme pozdĺž pobrežia juhovýchodnej časti ostrova, pričom neďaleko sa nachádza prírodná rezervácia Ile Aux Aigrettes. Nájdete tu pekný rezort Preskil Island 4* v typickom kreolskom štýle, ktorý je vhodný pre rodiny s deťmi. Nachádzajú sa tu tri pieskové pláže s pozvoľným vstupom do mora.

Preskil Island Resort. CK SATUR

8. Grand Baie

V severovýchodnej časti ostrova sa nachádza slávna pláž Grand Baie. Z pláže je výhľad na námestie a krásne zátoky. Je ľahko prístupná chôdzou z ktorejkoľvek časti mesta Grand Baie. Nájdete tu reštaurácie, stánky s rýchlym občerstvením či nápojmi. Ak milujete nočný život, je to ideálne miesto s množstvom diskoték a klubov. V severozápadnej časti Grand Baie nájdete napríklad hotel Mauricia Beachcomber Golf Resort & Spa 4*, odkiaľ je to do centra pešo len za pár minút.

Grand Baie. CK SATUR

9. Poste Lafayette

Poste Lafayette je krásna pláž v severovýchodnej časti ostrova s tyrkysovou lagúnou, pričom v jej okolí sa nachádzajú aj úchvatné hory. Využiť môžete pokoj na plážovej promenáde obklopenej prírodou, ale aj zábavu pri plážovom volejbale alebo futbale. Jedná sa o kľudné letovisko vhodné pre rodiny s deťmi. Nájdete tu i malebné rybárske mestečko Poste Lafayette ako aj príjemný hotel Radisson Blu Poste Lafayette 4*. Odtiaľto sa môžete vydať aj za tými najznámejšími atrakciami ostrova ako je Poudre d'Or, l'Ile aux Cerfs, Cap Malheureux a Pamplemousses.

Poste Lafayette. CK SATUR/PR

10. Gris Gris

Pláž Gris Gris sa nachádza na juhu Maurícia pár kilometrov juhovýchodne od mestečka Souillac. Táto časť ostrova je prevažne skalnatá, môžete tu vidieť dramatické bitie divokých vĺn o skaly. Je tu krásna záhrada, ktorá vedie až k pláži. Aj keď je tu zakázané plávať, z útesov je veľmi pekný výhľad, pričom tu môžete obdivovať Indický oceán v jeho plnej kráse. V okolí je bujná zeleň a mys sa dvíha do výšky 40 m a končí strmým brehom. Táto nádherná časť láka návštevníkov z celého sveta ako i domácich, ktorí si sem radi zájdu na prechádzky.

Gris Gris. depositphotos.com

Aktuálne informácie o vstupe na ostrov Maurícius a návrate na Slovensko nájdete v covid mape CK SATUR.

TIPY, AKTUALITY A ZAUJÍMAVOSTI O CESTOVANÍ VÁM PRINÁŠA CK SATUR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok