Obchvat Slovenského a Chorvátskeho Grobu sa má napojiť na diaľnice D1 a D4

TA3 TASR
11.11.2021 10:37

Výstavba cesty, ktorá obíde Slovenský Grob a Chorvátsky Grob, je v plnom prúde. Práce sa týkajú aktuálne úpravy podložia a prvých prekládok inžinierskych sietí. Vo výstavbe sú aj dva mosty. V súčasnosti sa vŕtajú pilóty, na ktorých budú založené opory mostov. Uviedla to hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja Lucia Forman.

Vodiči pozor, polícia upozorňuje na nočné dopravné obmedzenia na Bajkalskej ulici v Bratislave
TASR/Michal Svítok (ilu)

"Začiatkom roku 2022 budú pokračovať práce na konštrukčných vrstvách samotnej vozovky, prípravné práce na okružnej križovatke na ceste III/1059 a budú sa realizovať premostenia ponad Dávidov kanál a Mlynský potok," priblížila Forman. Stavebné práce by mali byť podľa zmluvy ukončené do októbra budúceho roka.

Realizáciou tejto etapy projektu by sa mala znížiť najmä intenzita dopravy na ceste III/1082. Bratislavský kraj to považuje za kľúčové, keďže cesta pokračuje cez intravilán bratislavskej mestskej časti Vajnory. Narastajúca intenzita dopravy by tam mala významné negatívne dosahy na kvalitu života obyvateľov a taktiež na priepustnosť komunikácie.

Obchvat Slovenského a Chorvátskeho Grobu je prvou etapou plánovaného projektu obchvatu Pezinka a Modry. V jeho druhej časti sa počíta s napojením na Grinavu. "Aktuálne sa uskutočňuje proces posudzovania vplyvov na životné prostredie. Ďalší postup bude záležať na záveroch rozhodnutia príslušného úradu," poznamenala Forman. V poslednej fáze sa počíta s úsekom až po Dubovú.

Predseda BSK Juraj Droba už viackrát poukázal na to, že Bratislavský kraj je dopravným uzlom, ktorý v súčasnosti čelí nesmiernemu náporu. Kolóny a tranzitná doprava znepríjemňujú život obyvateľom, pričom viac ako dve tretiny dopravy tvoria autá. "Najväčšou intenzitou dopravy v intraviláne trpia mestá a obce v regióne Malokarpatska, predovšetkým v úseku Chorvátsky Grob, Pezinok a Modra. Preto sme sa rozhodli budovať cestný obchvat práve tu," povedal Droba. V najvyťaženejších úsekoch dosahuje denná intenzita dopravy hodnotu do 23.500 áut. Porovnateľná je s intenzitou na diaľnici D1 v Žilinskom, Prešovskom a Košickom kraji. Obchvat sa má napojiť na diaľnice D1 a D4.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok