Slovensko v derby prehralo s Českom

SITA
14.11.2012 20:14

Slovenskí futbaloví reprezentanti ukončili kalendárny rok 2012 prehrou v prípravnom stretnutí s Českom v Olomouci 0:3. O výhru domáceho tímu sa postarali dvoma zásahmi David Lafata a gólový účet v národnom tíme si otvoril Bořek Dočkal.

Slovensko v derby prehralo s Českom
SITA

Česko - Slovensko 3:0 (2:0)
Góly: 3. a 6. Lafata, 73. Dočkal. ŽK: Stoch. Rozhodoval: Lechner (Rak.), 11.646 divákov
Zostavy a striedania:
ČR: Vaclík - Gebre Selassie, Suchý, Sivok (46. Latka), Limberský (74. Kalas) - Dočkal, Plašil, Darida (79. Hořava), Krejčí (67. Vydra) - Lafata (67. Kozák), Ordoš (82. Pospíšil)
SR: Kuciak - Pekarík (17. Čišovský), Saláta (45. Guldan), Hubočan, Zabavník - Pečovský, Guédé (76. Hološko) - Hamšík, Sapara, Stoch (46. Ďuriš) - Sylvestr (46. Bakoš)

Vývoj zápasu na klzkom teréne ovplyvnili hneď úvodné minúty. V 3. minúte Plašil rozohral loptu na pravú stranu a center Gebre Selassieho poslal do siete hlavou nekrytý Lafata - 1:0. Slováci hneď od úvodu nestíhali odpovedať na rýchlosť domácich, pričom "horela" najmä pravá strana.

Pekarík v šestnástke dlho otáľal s odkopom do bezpečia, Krejčí cez jeho nohy ocentroval na Lafatu, ktorý so šťastím zvýšil na 2:0. Slováci pôsobili bezradne, v súbojoch boli väčšinou neskôr a odpovedali len dvoma streleckými pokusmi spoza šestnástky. Česi pôsobili zohratejšie, Plašil s Deridom zberali a rozdávali takmer všetky odrazené lopty. Sylvestr bol na hrote slovenského útoku osamotený, naopak do ofenzívy domácich sa zapájali aj obrancovia Gebre Selassie a Limberský.

Krátko po zmene strán zahral Hubočan tiesnený Krajčím hlavou nevydarenú malú domov, ale Kuciak bol pozorný, včas vybehol a loptu odkopol. Po hodine hry hlavičkoval tesne vedľa Lafata a vzápätí po strele Gebre Sellasieho odvrátili Slováci nebezpečenstvo na poslednú chvíľu. V 73. minúte si narazil loptu zo šestnástky Latka a jeho spätnú prihrávku poslal do šibenice Dočkal - 3:0. V 83. minúte mal blízko ku gólu Latka po rohovom kope, ale jeho hlavičku vykopol na bránkovej čiare Kuciak.

Hlasy po stretnutí:
Michal Bílek, tréner ČR: "Zvládli sme to stretnutie veľmi dobre. V úvode sme dali rýchlo dva góly a to nás potom upokojilo. Dobre sme kombinovali, súpera sme do vážnejšej šance nepustili, dali sme tri góly a mali ešte ďalšie príležitosti. Zápas sa nám jednoducho vydaril. Podali sme ako tím veľmi dobrý výkon, nebol hráč ku ktorému mám pripomienky."

Stanislav Griga, tréner SR: "Najväčší rozdiel bol v prístupe oboch mužstiev. Zatiaľ čo Česi k tomu pristúpili ako k prestížnemu derby, my sme to brali ako púťový zápas a absolútne sme to nepochopil. Domáci sa výborne pohybovali, vyhrávali súboje. Nezachytali sme začiatok zápasu a z dvoch situácii sme dostali sme dva góly. V tom našom mužstve nebolo morálnej sily a nebolo tam vodcov na zvrat. Česi hrali veľmi dobre, ale my sme im to veľmi uľahčili."

Hlasy po zápase

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok