Poslanci si pripomenuli Miroslava Žbirku aj vojnových veteránov. Mazurek bol vykázaný zo sály

TA3 TASR
11.11.2021 09:43

Poslanci Národnej rady SR si v úvode dňa pripomenuli zosnulého speváka Miroslava "Mekyho" Žbirku, ale aj vojnových veteránov. Podpredseda parlamentu Milan Laurenčík pripomenul, že práve 11. november je Dňom vojnových veteránov, a vyzdvihol dôležitosť pripomínania si padlých hrdinov.

Následne sa zákonodarcovia začali zaoberať návrhom na skrátené legislatívne konanie k vládnemu návrhu na zmenu legislatívy súvisiacej s treťou vlnou pandémie.

Nezaradený poslanec Milan Mazurek sa chcel zapojiť do diskusie, no nemal nasadený respirátor tak, ako hovoria platné opatrenia. Laurenčík ho po viacerých minútach vykázal zo sály. Mazurek však odmietol odísť od rečníckeho pultu. Podpredseda snemovne preto rokovanie na 15 minút prerušil.

Po schválení zrýchleného režimu k novele by sa mali poslanci venovať samotnému návrhu v prvom čítaní. Legislatívne zmeny z dielne rezortu zdravotníctva hovoria napríklad o možnosti, že by sa zamestnanec musel pri vstupe do práce preukázať potvrdením o očkovaní proti ochoreniu Covid-19, potvrdením o prekonaní ochorenia alebo negatívnym výsledkom testu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok