Dunajská Streda má nového trénera. Tím povedie Portugalčan Janeiro

TA3 TASR
10.11.2021 20:17

Novým trénerom slovenského futbalového fortunaligistu DAC Dunajská Streda sa v stredu stal Joao Pedro de Oliveira Janeiro z Portugalska. Štyridsaťročný kouč prišiel na Žitný ostrov z tímu maďarskej najvyššej súťaže FC Kisvárda. S DAC sa dohodol na zmluve do konca aktuálnej sezóny, s opciou na ďalší rok.

Joao Janeiro na poste nahradil 47-ročného maďarského kormidelníka Antala Németha, s ktorým v utorok vedenie Dunajskej Stredy predčasne ukončilo zmluvu. Némethovi pôvodný kontrakt platil do 31. mája 2022.

Joao Janeiro pracoval v minulosti ako asistent a skaut v portugalskom CF Belenses v čase, keď mužstvo účinkovalo v skupinovej fáze Európskej ligy UEFA. V Estorile bol analytikom a pozorovateľom súperov. Počas svojej kariéry pracoval ako asistent Marcela Bielsu a základy futbalu sa učil od jednej z ikon svetového futbalu Johana Cruyffa.

V rokoch 2018 až 2020 pracoval v maďarskom Szegede, od mája tohto roka viedol prvoligový FC Kisvárda, s ktorým bol prekvapujúco až do uplynulého víkendu lídrom NBI.

"Som veľmi hrdý, že sa o mňa zaujímal klub akým je DAC. Myslím si, že je to dobre fungujúci klub, čo ma napĺňa vierou, že naša spolupráca bude úspešná. Som šťastný, že sa rokovania uzavreli pozitívnym výsledkom a už sa neviem dočkať momentu, keď začnem pracovať s novým tímom a novými spolupracovníkmi. K tomu, aby jeden klub dobre fungoval, je nevyhnutné, aby každý ťahal za jeden koniec povrazu. Každý v klube je dôležitý k tomu, aby sme dosiahli naše ciele," citoval oficiálny web Dunajskej Stredy nového trénera.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok