Spoveď transrodovej ženy v Klube TA3

TA3
11.11.2021 10:30

Potreba prijatia a rešpektovania našej jedinečnosti a individuality je jednou zo základných ľudských potrieb definovaných v Maslowovej pyramíde. Týka sa to všetkých, bez rozdielu. Avšak na transrodových ľudí spoločnosť neraz nazerá ako na ľudí s psychickou poruchou, ľudí, ktorí majú potrebu sa za každú cenu odlišovať, šokovať či pútať pozornosť. Dokonca sa niekedy vníma aj ako módny výstrelok.

Spoveď transrodovej ženy v Klube TA3
TA3

Charlotte Srnčík je mladá transrodová žena, ktorej bol pri narodení pripísaný mužský rod na základe pohlavia. Narodila sa pred dvadsiatimi rokmi v Spišskej Novej Vsi a svoj život prežila do roku 2020 ako chlapec. Práve na jar toho roku sa však definitívne rozhodla pomenovať svoju transrodovosť a oznámila to rodičom, ktorí ju podporujú.

Momentálne Charlotte prechádza tranzíciou, to znamená obdobím spoločenských a telesných zmien - od požiadania okolia, aby používalo pri jej oslovení ženský rod, cez zmenu obliekania, účesu až po užívanie hormónov a rôznych medicínskych zákrokov.  

Sledujte úprimnú spoveď transrodovej ženy v piatok o 20.00 h v Klube TA3. Hostkami moderátorky Márie Bernáthovej budú transrodová žena Charlotte Srnčík spolu s jej matkou Alenou Srnčíkovou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok