Djokovič prišiel na Slovensko, exhibíciu predviedol už na tlačovej besede

TA3, TASR
14.11.2012 15:06

Srbský tenista Novak Djokovič chce ako ústredná postava exhibície Tennis Classic v bratislavskom NTC najmä zabaviť slovenské publikum. Rozosmiať prítomných sa mu však podarilo už na tlačovej konferencii tým, že si "vzal na paškál" svojho slovenského trénera Mariána Vajdu.

"Už sa veľmi teším na exhibíciu, špeciálne na štvorhru. Marián sa na ňu poctivo pripravoval. Každý deň usilovne trénoval, jeho reakcie na sieti sú neuveriteľné, pohyb na dvorci perfektný...," zabával "Nole" svojimi hláškami osadenstvo tlačovej konferencie v Hoteli Kempinski River Park.

"Som presvedčený, že Marián dnes podá životný výkon. Verím, že budeme svedkami najlepšej štvorhry v histórii tenisu. Takú ešte nepredviedli ani bratia Bryanovci. Marián oficiálne neukončil kariéru, takže dnešný zápas považujem za jeho rozlúčkový," pokračovala dobre naladená mužská svetová jednotka.

Dvadsaťpäťročný rodák z Belehradu na úvod tlačovej konferencie prekvapil prítomných solídnou slovenčinou. Neskôr si pre istotu zavolal na pomoc pri tlmočení svojho trénera, aby napokon odpovedal na otázky v angličtine a beseda tak mala rýchlejší spád. Djokovič, ktorý priletel do Bratislavy ovenčený titulom z londýnskeho Turnaja majstrov, sa na exhibíciu veľmi tešil.

"Počas roka na takéto veci nie je veľa priestoru, hrá sa tvrdo o body, tituly a postavenie v rebríčku. Chceme sa spoločne s Martinom, Mariánom a Dominikom Hrbatým ukázať slovenskému fanúšikovi, zabaviť sa. Skrátka si to užiť," dodal "Nole", ktorý nastúpi v dvojhre proti slovenskej jednotke Martinovi Kližanovi.

Pre Kližana je zápas s Djokovičom veľkou výzvou.

"V prvom rade chcem pogratulovať Novakovi za neskutočný výsledok, ktorý dosiahol v Londýne. Dokázal, že je najlepší na svete a nik na neho nemá," povedal Kližan, ktorý očakáva, že exhibícia bude o kvalitnom tenise, neodmysliteľne však k nej patrí aj zábava: "Ľudia sa majú na čo tešiť. Sám som zvedavý, ako to dopadne. Verím, že si dobre zahráme a spravíme divákom šou. Novak pred časom vo videovizitke tvrdil, že budem lietať na dvorci ako vtáčik. Tak aby vedel, ja mu dnes ukážem, ako sa hrá tenis," nezostal Kližan v hanbe pri predzápasových podpichovačkách.

Exhibícia sa začína o 18.00 h v Aegon Aréne NTC, kde sa najskôr v súboji na dva víťazné sety (v prípadnom treťom rozhodne o víťazovi supertajbrejk, pozn.) predstaví Djokovič proti Kližanovi. Následne obaja aktéri absolvujú jednosetovú štvorhru - Djokovič po boku svojho trénera Vajdu, Kližanovi vypomôže Hrbatý. Medzi zápasmi prebehne dražba predmetov, ktoré venovali aktéri exhibície a jej výťažok poputuje na pomoc deťom predškolského veku pri ich ambícii tenisovo rásť.

Pozrite si záznam tlačovej besedy Novaka Djokoviča

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok