Singapurská vláda pritvrdila, nezaočkovaným s covidom už liečbu nepreplatí

TA3 ČTK
9.11.2021 17:22

Singapurská vláda sa rozhodla k ráznemu kroku, od 8. decembra už nebude hradiť starostlivosť nezaočkovaným pacientom s koronavírusom. Doteraz túto starostlivosť platila všetkým, nemocničné účty by však podľa vlády malo pokryť aj zdravotné poistenie.

Sputnik by mohli vyrábať u našich susedov,
TASR/AP (ilu)

Nezaočkovaní predstavujú väčšinu pacientov na jednotkách intenzívnej starostlivosti a prispievajú k tlaku na zdravotníctvo, odôvodnila singapurská vláda svoje rozhodnutie. "Pacientom s koronavírusom, ktorí z vlastnej vôle nie sú zaočkovaní, začneme účtovať poplatky," dodala vláda.

Deťom do 12 rokov či ľuďom, ktorí sa zaočkovať nemôžu zo zdravotných dôvodov, bude starostlivosť hradená aj naďalej. To isté bude platiť do konca roka aj pre tých, ktorí majú len jednu dávku vakcíny. Budú mať tak viac času na absolvovanie druhej. Denník The Washington Post uviedol, že po 8. decembri sa nezaočkovaní musia spoľahnúť na zdravotné poistenie a ďalšie formy podpory. 

Singapur patrí k najviac zaočkovaným krajinám sveta, 85 % dospelej populácie je už plne zaočkovaných. Počet nakazených im však stúpa a štát varoval, že hrozí preťaženie zdravotníckeho systému. Za pondelok hlásil Singapur 2470 nových prípadov nákazy a 14 úmrtí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok