Bratislavčania sú oslobodení od povinnej účasti na omšiach. Rozhodol o tom arcibiskup

TA3 TASR
9.11.2021 16:38

V Bratislavskej arcidiecéze bude platiť dišpenz od povinnosti účasti na svätej omši v nedeľu a v prikázaný sviatok. Rozhodol o tom bratislavský arcibiskup metropolita Stanislav Zvolenský. Dišpenz bude platiť od štvrtka 11. novembra do odvolania, napísal v liste kňazom Zvolenský. Informuje o tom Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska na svojom webe.

biskup cirkev katolíci ilu 1140px (SITA/AP)
SITA/AP

Kňazov a diakonov zároveň požiadal, aby veriacich "povzbudzovali k duchovnej aktívnej účasti na prenosoch bohoslužieb prostredníctvom rozhlasu, televízie, alebo iných médií," a aby im "vytvorili podmienky na individuálnu pastoračnú službu predovšetkým vysluhovaním sviatosti zmierenia a Oltárnej sviatosti."

Duchovných tiež povzbudil, aby veriacim pripomínali tretie Božie prikázanie, ktoré veriacich zaväzuje, aby "zasvätili sviatočný deň". Zároveň arcibiskup pripomenul aj rozhodnutie Apoštolskej penitenciárie, vďaka ktorému je možné získať celý mesiac november úplné odpustky pre duše v očistci. Pritom platí, že seniori, chorí a všetci, ktorí z vážnych dôvodov nemôžu vychádzať z domu, a to aj z dôvodu obmedzení nariadených verejnou autoritou v čase pandémie, môžu získať odpustky na diaľku.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok