Významné rozhodnutie, reaguje Fico na prípad Kováčika a Košča. Bol vraj porušený zákon

TA3 TASR
9.11.2021 16:30

Predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico považuje za významné rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu o odmietnutí obžaloby na bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika a podnikateľa Petra Košča v súvislosti s korupciou. Hovorí o porušení zákona zo strany prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry, ktorý obžalobu podal.

Fico chce zvolať mimoriadnu schôdzu,
TASR/Jakub Kotian

"Je to významné rozhodnutie, ktoré opäť potvrdzuje, aké svinstvá páchajú predstavitelia špeciálnej prokuratúry na Slovensku," vyhlásil Fico a poukázal na konštatovanie sudcu. Podotkol tiež, že prokurátor nemôže podať obžalobu predtým, než generálny prokurátor rozhodne o využití paragrafu 363 Trestného priadku v prípade, že sa naňho obvinený s touto žiadosťou obrátil ešte pred obžalobou.

Vtedy musí prokurátor počkať na rozhodnutie generálneho prokurátora. Fico zdôraznil, že prokurátor je povinný dodržiavať zákon i rešpektovať nadriadeného prokurátora.

Samosudca Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici odmietol obžalobu na bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika a podnikateľa Petra Košča pre závažné procesné chyby, vrátane porušenia práva na obhajobu. Rozhodnutie ešte nie je právoplatné, o prípadných sťažnostiach rozhodne Najvyšší súd.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok