Fiala už zostavuje novú vládu. Poverenie dostal aj od prezidenta Zemana

TA3 TASR ČT24
9.11.2021 15:19

Český prezident Miloš Zeman poveril predsedu Občianskej demokratickej strany a lídra koalície SPOLU Petra Fialu rokovaniami o zostavení novej vlády. Pražský hrad o tom informoval na svojej internetovej stránke.

"Vážený pán predseda (Fiala), na základe výsledkov volieb do Poslaneckej snemovne Parlamentu Českej republiky Vás poverujem, aby ste viedli so zástupcami politických strán zastúpených v PS PČR rokovania, ktorých cieľom je vytvorenie novej vlády. Očakávam, že ma budete informovať o výsledkoch Vášho vyjednávania, aby som sa mohol rozhodnúť o svojom ďalšom ústavnom postupe," napísal Hrad citujúc slová Miloša Zemana v krátkej tlačovej správe, pod ktorou sa podpísal hovorca prezidenta Jiří Ovčáček.

Český spravodajský portál Novinky.cz pripomenul, že Fiala už vládu zostavuje. Koalícia SPOLU a PirSTAN už podpísali koaličnú dohodu, na základe ktorej vytvoria novú vládu. Osemnásťčlenný kabinet by mal viesť líder ODS Fiala. Zeman ešte v piatok uviedol, že Fialu vymenuje za premiéra. Telefonicky s ním o tejto téme hovoril v sobotu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok