Taliansko sprísnilo aj protesty, demonštrovať sa bude môcť len v sede

TA3 TASR
9.11.2021 14:54

V Taliansku budú povolené iba demonštrácie v sede, a to mimo centier miest. Avizovala to talianska vláda v reakcii na niekoľkotýždňové protesty proti covidpasom vo viacerých mestách krajiny.

Taliansko sprísnilo aj protesty, demonštrovať sa bude môcť len v sede
TASR/AP

Vláda okrem toho ohlásila aj sprísnenie kontrol covidpasov. Organizátorom podujatí, kde sa nebudú dodržiavať protiepidemické opatrenia vrátane rozostupov a rúšok, budú hroziť vysoké pokuty. "Platné opatrenia musia ostať zachované a ľudí treba povzbudzovať k očkovaniu. Nemôžeme si dovoliť riskovať, že tu budeme mať znova stav núdze, ako je to v iných krajinách EÚ. V stávke je verejné zdravie a hospodárstvo krajiny," vyhlásil námestník ministra vnútra Carlo Sibilia.

Šéf polície v prístavnom meste Terst minulý týždeň zakázal až do konca roka demonštrácie na hlavnom námestí Piazza Unit d'Italia a jeho okolí. Urobil tak v reakcii na pretrvávajúce protesty a rastúci počet nakazených v meste.

V Terste, Miláne a ďalších talianskych mestách sa už štyri mesiace konajú pravidelné sobotňajšie protesty proti povinným covidpasom. "Tieto demonštrácie spôsobujú, že obchodníci v centrách miest strácajú až 30 percent obratu," sťažoval sa prezident zväzu obchodu Confcommercio Carlo Sangalli. Pouličné protesty označil za "neprijateľné".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok