Demonštranti v Glasgowe sa pripevnili k podlahe či jeden o druhého. Niektorých zadržali

TA3 TASR
9.11.2021 12:12

Šestnásť osôb bolo v pondelok večer nakrátko zadržaných v súvislosti s protestom v škótskom meste Glasgow, v ktorom tento týždeň pokračuje klimatický summit OSN.

Demonštranti v Glasgowe sa pripevnili k podlahe či jeden o druhého. Niektorých zadržali
TASR/AP (ilu)

Škótska polícia v utorok oznámila, že zaistila odchod demonštrantov, ktorí blokovali cestu Lochburn Road v mestskej časti Maryhill a pred priestormi eventovej spoločnosti The Engine Works protestovali proti konaniu večere riaditeľov veľkých podnikov.

Niektorí z protestujúcich proti tzv. frakovaniu, čiže hydraulickému štiepeniu horniny pri ťažbe plynu, sa podľa denníka The Scottish Sun, ktorý sa odvolal na svedkov protestu, pripútali o seba navzájom či pripevnili k podlahe.

Polícia na Twitteri uviedla, že išlo o pokojný protest a ich zákrok voči demonštrantom mal "vyvážiť právo na protest s bezpečnosťou verejnosti a právami širšej komunity".

Zadržané osoby dostali od príslušníkov poriadkových síl výstrahu a následne ich prepustili. Klimatický summit OSN (COP26) v Glasgowe sa koná od 31. októbra a potrvá do 12. novembra. Táto konferencia je považovaná za kľúčovú, lebo má stanoviť nové globálne ciele pre znižovanie emisií a obmedzenie tempa globálneho otepľovania.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok