Košice prejdú od budúceho týždňa do čiernej farby, mesto vyzýva na očkovanie

TA3 TASR
9.11.2021 10:07

Košice, ako aj okolie budú od budúceho týždňa v čiernej fáze Covid automatu. Informuje o tom mesto na svojej webovej stránke. Na vybraných frekventovaných miestach budú od utorka do soboty k dispozícii mobilné očkovacie jednotky a na otázky verejnosti budú odpovedať odborníci.

očkovanie Košice vakcinačné centrum 1140px (TASR/František Iván)
TASR/František Iván

"Ak chceme mať v Košiciach príjemnejšie Vianoce a Silvester ako pred rokom a ak chceme pomôcť preťaženým zdravotníkom v nemocniciach, prosím každého, kto to doteraz odkladal, aby zvážil možnosť nechať sa zaočkovať," povedal primátor Jaroslav Polaček. Spomenul tiež športovanie, stretávanie sa na vianočných trhoch či návštevu reštaurácií. "V bordovej farbe je to možné s určitými obmedzeniami, no v čiernej farbe, žiaľ, nie," dodal.

Mobilné očkovacie jednotky budú v spolupráci s Košickým samosprávnym krajom k dispozícii od 15.00 do 18.00 h v utorok v obchodnom centre v mestskej časti Západ, v stredu na Dolnej bráne na Hlavnej ulici, vo štvrtok pri obchodnom centre na bezrampovom parkovisku na Braniskovej ulici, v piatok na Alžbetinej ulici v centre mesta a v sobotu od 9.00 do 12.00 h pri obchodom centre v mestskej časti Sever. 

Záujemcom budú podávať jednodávkovú vakcínu Janssen alebo vakcínu od spoločnosti Pfizer/BioNTech.

Okrem možnosti nechať sa zaočkovať proti ochoreniu Covid-19 budú k dispozícii aj odborníci, ktorí zodpovedia na otázky verejnosti. „Takisto bude všade možné aj diskutovať s epidemiológmi o očkovaní, imunite a prevencii pred ochorením,“ uvádza magistrát.

Polaček uviedol, že s každým zaočkovaným Košičanom sa zvyšuje kolektívna imunita v meste. Pripomenul, že na to, aby sa Košice mohli v najbližších týždňoch opäť dostať mimo čiernej farby, by sa malo zaočkovať ešte niečo vyše tisícky ľudí nad 50 rokov.

Myšlienku prísť s mobilnou očkovacou jednotkou na frekventované miesta podporuje aj starosta mestskej časti Staré Mesto Igor Petrovčik. Pripomenul, že návrat do svetlejších farieb Covid automatu bude znamenať nielen menšie množstvo obmedzení pre občanov, ale aj viac života a ruchu v centre mesta.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok