Platí nový Covid automat. Čiernych okresov je až 36, oranžové sú už len dva

TA3 TASR
8.11.2021 06:53

Od pondelka je na Slovensku podľa Covid automatu v čiernej farbe (tretí stupeň ohrozenia) 36 okresov. V druhom stupni ohrozenia, teda v bordovej farbe, je 34 okresov. Červených okresov (prvý stupeň ohrozenia) je sedem. Oranžové okresy (stupeň ostražitosti) sú už len dva.

V stupni ostražitosti - oranžová farba - sú okresy Komárno a Šaľa.

V prvom stupni ohrozenia - červené okresy - sú okresy Bratislava I.-V., Dunajská Streda a Galanta.

Covid automat Ministerstvo zdravotníctva SR

V druhom stupni ohrozenia, ktorý zodpovedá bordovej farbe, sú okresy Bánovce nad Bebravou, Banská Štiavnica, Dolný Kubín, Gelnica, Hlohovec, Ilava, Košice I.-IV., Košice-okolie, Levice, Malacky, Myjava, Nitra, Nové Zámky, Partizánske, Pezinok, Piešťany,  Prešov, Prievidza, Revúca, Rožňava, Ružomberok, Sabinov, Senec, Senica, Skalica, Trenčín, Trnava, Žarnovica, Žilina, Zlaté Moravce a Zvolen.

Medzi čierne okresy, ktoré zodpovedajú tretiemu stupňu ohrozenia, sú zaradené okresy Banská Bystrica, Bardejov, Brezno, Bytča, Čadca, Detva, Humenné, Kežmarok, Krupina, Kysucké Nové Mesto, Levoča, Liptovský Mikuláš, Lučenec, Martin, Medzilaborce, Michalovce, Námestovo, Nové Mesto nad Váhom, Poltár, Poprad, Považská Bystrica, Púchov, Rimavská Sobota, Snina, Sobrance, Spišská Nová Ves, Stará Ľubovňa, Stropkov, Svidník, Topoľčany, Trebišov, Turčianske Teplice, Tvrdošín, Veľký Krtíš, Vranov nad Topľou a Žiar nad Hronom.

Vo všetkých okresoch tak platia prísnejšie podmienky napríklad pre hromadné podujatia, reštaurácie, fitness centrá či wellness, ale aj svadby a kary. V čiernych okresoch sú najprísnejšie. Zakázané sú svadby, oslavy či večierky a podujatia v prevádzkach verejného stravovania.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok