Situácia zrejme nebude lepšia ani na Vianoce, uvažuje sa o lokálnom lockdowne

TA3
6.11.2021 18:38

Pandémia naberá na sile. Na prípadné vyhlásenie núdzového stavu zrejme nie je politická vôľa. Riešením však môže byť lokálny lockdown. Ten by platil v okresoch s najhoršou situáciou. Odborníci opakujú, že jedinou cestou je očkovanie.

"Počet pacientov dosahuje vysoké čísla, musíme už realizovať aj viaceré prevozy," uviedla hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová. Konzílium odborníkov tento týždeň navrhlo sprísniť viaceré opatrenia, ich zavedenie do praxe si však vyžaduje aj istú formu lockdownu, rezort zdravotníctva si vie núdzový stav predstaviť na lokálnej úrovni.

Najviac nakazených doteraz eviduje Prešovský kraj, v nemocniciach máme už vyše dvetisíc pacientov a denne koronavírusu podľahnú desiatky ľudí. Čiernych okresov bude od pondelka už 36. Situácia sa zrejme nezlepší ani do Vianoc.

O návrhoch konzília sa má ešte diskutovať, potvrdil to aj minister vnútra Roman Mikulec. O možných výsledkoch by podľa hovorkyne rezortu zdravotníctva Zuzany Eliášovej mohli informovať už na budúci týždeň.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok