V Glasgowe protestuje vyše 50-tisíc ľudí. Upozorňujú na potrebu riešenia klimatickej krízy

TA3 TASR
6.11.2021 14:44

Účastníci sobotňajšieho protestného zhromaždenia v Glasgowe sa vydali na pochod v uliciach, ktorý má upozorniť na potrebu riešenia klimatickej krízy. Menšia skupina demonštrantov spôsobila narušenia dopravy v centre mesta. Zasiahnuť musela aj polícia.

Informovala o tom na svojej webovej stránke stanica BBC. Demonštranti sa v sobotu popoludní vydali na pochod z parku Kelvingrove Park do parku Glasgow Green vzdialenému približne 6,5 kilometra, píše BBC. Na podujatí je niekoľko desať tisíc ľudí, píše stanica Sky News.

Na sobotňajšom pochode sa podľa predbežných správ malo zúčastniť až 50-tisíc osôb a vystúpiť má aj švédska klimatická aktivistka Greta Thunbergová. V meste sú v platnosti dopravné obmedzenia s cieľom zaistiť bezpečnosť.

Skupina COP26 Coalition organizuje v sobotu podujatia na viacerým miestach vo svete vrátane Glasgowa, kde sa v týchto dňoch koná Klimatický summit OSN (COP26).

Klimatickí demonštranti sa v sobotu zhromaždili aj v holandskom hlavnom meste Amsterdam, oznámila COP26 Coalition na Twitteri. Stovky ľudí sa zišli aj vo waleskom Cardiffe.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok