Hodnotenie advokátov pracovníkom Úradu inšpekčnej služby Mikulec nepovažuje za šťastné

TA3 TASR
5.11.2021 21:28

Minister vnútra Roman Mikulec nepovažuje za šťastné, aby pracovník Úradu inšpekčnej služby hodnotil prácu advokátov.

Rokovanie vlády NR SR
TA3 / David Duducz

Skonštatoval to v reakcii na podnet dočasného riaditeľa odboru policajnej inšpekčnej služby Západ Lukáša Vavrinca na obhajcu obvinených vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry Petra Kubinu na advokátsku komoru.

"Práca príslušníka Policajného zboru nie je o subjektívnych emóciách, takéto správanie sa nie je ani štandardné, ani vhodné," uviedol Mikulec v stanovisku, ktoré poskytol tlačový odbor kancelárie ministra vnútra. Rezort poukázal, že Vavrinec predtým nekomunikoval s nadriadeným.

Dôvodom podnetu je podľa Denníka N vyjadrenia Kubinu pre médiá po tom, ako Krajský súd v Bratislave prepustil jeho klientov z väzby. Očakával vyvodenie zodpovednosti voči tým, ktorí trestné stíhanie zorganizovali a zrealizovali. Vavrinec vyjadrenia označil za neakceptovateľné a v priamom rozpore so zdržanlivosťou, ktorú by mal každý advokát zachovať.

Slovenská advokátska komora (SAK) potvrdila, že sťažnosť v tejto veci jej bola doručená. "Rovnako ako v iných prípadoch, každou doručenou sťažnosťou sa zaoberá Revízna komisia SAK, ktorá vec preverí," uistila hovorkyňa komory Alexandra Donevová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok