Fico bol v súvislosti s nahrávkami z chaty na polícii: Incident bol vyriešený a už nie som poškodený

TA3 TASR
5.11.2021 10:27

Šéf Smeru Robert Fico vypovedal na polícii v súvislosti s nahrávkami z poľovníckej chaty. V jednej z nich sa sťažoval na to, že mu z centrály strany ukradli 50-tisíc eur a zlaté mince. Fico prišiel na políciu na základe trestného oznámenia europoslankyne Lucie Ďuriš Nicholsonovej.

"Incident bol vyriešený a už nie som poškodený," vyjadril sa Fico pri vychádzaní z budovy polície. Zdôraznil, že polícii povedal to, čo povedal aj verejne na tlačovej konferencii. Šéf strany Smer-SD tvrdil, že incident sa vyriešil "vnútornou kontrolou na Smere". Viac údajnú krádež v centrále Smeru komentovať nechcel.  

"Pán Fico incident vysvetlil v zmysle, že bol vyriešený v rámci internej kontroly priamo na centrále strany, takže pán Fico už nie je poškodený," priblížil hovorca Smeru-SD Ján Mažgút. Výsluch trval podľa jeho slov krátko. Informácia, že Ficovi z kancelárie v centrále Smeru-SD ukradli 50.000 eur a zlaté mince, sa objavila v medializovaných nahrávkach z poľovníckej chaty. 

Úrad špeciálnej prokuratúry 25. októbra informoval, že dozorový prokurátor doplnil návrh na predĺženie väzby obvinených v rámci akcie Očistec o obrazovo-zvukové záznamy. Tie mali potvrdzovať snahy viacerých osôb z prostredia politiky, podnikania a advokácie ovplyvňovať trestné stíhania najzávažnejších trestných káuz. Následne boli medializované videá s predsedom Smeru-SD Robertom Ficom, exministrom vnútra Robertom Kaliňákom, obhajcom Marekom Parom, podnikateľom Miroslavom Bödörom a synom Tibora Gašpara na poľovníckej chate.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok