Meteorológovia a správa ciest varujú pred výskytom hustej hmly, vydali výstrahy

TA3 TASR
5.11.2021 07:53

Slovenský hydrometeorologický ústav varuje v piatok doobeda pred výskytom hmly najmä v okresoch na strednom a východnom Slovensku. Slovenská správa ciest upozorňuje vodičov na zníženú dohľadnosť na niektorých úsekoch ciest, dôvodom je výskyt hmly.

hmla autá cesta vozovka 1140 px (SITA/Diana Černáková)
SITA/Diana Černáková

Napríklad v lokalite Rudlová je dohľadnosť znížená do 50 metrov, v okolí Sečoviec, Trebišova, Nižnej Šebastovej, Záborského, Vranova Nad Topľou a Chminianskej Novej Vsi to je to do 100 metrov. Informuje o tom správa ciest na svojom webe zjazdnost.sk.

Všetky sledované úseky diaľnic a rýchlostných ciest sú prevažne suché až vlhké, miestami mokré. Cesty I., II., a III. triedy sú prevažne suché až vlhké, miestami suché. Slovenská správa ciest dodáva, že horské priechody sú prevažne vlhké až mokré, miestami suché.

Výstraha pred hmlou platí v niektorých okresoch Banskobystrického, Prešovského a Košického kraja. V týchto lokalitách sa ojedinele očakáva výskyt hmiel s dohľadnosťou 50 až 200 metrov. Informuje o tom SHMÚ na svojom webe. 

"Znížená dohľadnosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity," uviedli meteorológovia. Výstraha platí do 10.00 h.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok